Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Het mkb-accountantskantoor van de toekomst

Wendbaar en weerbaar in dynamische tijden

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 10 september 2024, Utrecht

di 5 november 2024, Hoofddorp

Prijs (excl. btw)

€ 845 (leden)

€ 895 (niet-leden)

PE

7

Heeft het mkb-accountantskantoor nog toekomst? Binnen accountancy is veel in beweging: een veeleisende toezichthouder, schaarste aan personeel, digitalisering, kritische klanten die scherper zijn op de toegevoegde waarde, toenemende consolidering. Verken het bestaansrecht van het accountantskantoor tijdens deze praktische cursus.

Binnen de accountancy is veel in beweging. Een veeleisende toezichthouder, schaarste aan personeel, digitalisering, robotisering, AI. Daarnaast is er een toenemende schaalvergroting door fusie en overname en private equity toetreders. Intussen wordt ook de klant kritischer op de toegevoegde waarde die hij/ zij ervaart in relatie tot de kosten.

Zeker is dat de omgeving sterk verandert en de kernvraag is wat je daar als accountantskantoor mee moet en kan. Niets doen is een keuze, maar waarschijnlijk ook een riskante. Onzekerheid reduceer je door tijdig positie te bepalen en toekomstvaste keuzes te maken. Deze cursus helpt je bij het maken van die keuzes.

Wat ga je leren?

Samen verkennen we het toekomstig bestaansrecht van het kantoor en scherpen je visie aan. Vanuit die visie beoordelen we waar je heen wil met het kantoor en wat je moet doen om daar te komen in termen van mensen, processen en data/ systemen. Dat geeft structuur aan een onzekere toekomst, maar zorgt ook voor stabiliteit en rust; voor jezelf, maar ook voor medewerkers.


De cursus heeft een ‘action learning’ karakter. De inzichten pas je gedurende het programma meteen toe op jouw eigen kantoorsituatie. Daardoor heb je na afloop een eerste inventarisatie voor jouw eigen kantoor gemaakt, waar je ook je medewerkers in meeneemt. Voor aanvang bepaal je met behulp van een compacte scan wat je uitgangspositie is.

Wat levert het je op?

Het programma helpt je onder meer bij het invullen van de navolgende leer- en ontwikkeldoelen:

  • Hoe inventariseer ik omgevingsinvloeden en vertaal ik die naar een gedragen visie en missie als kapstok voor de ontwikkeling van mijn kantoor?
  • Wat is een toekomstvaste waardepropositie voor mijn klanten en medewerkers?
  • Wat betekenen ontwikkelingen voor mijn business- en operating model?
  • Welke keuzes maak ik in mijn diensten portfolio?
  • Hoe kom ik tot een stip aan de horizon en een SMART strategie om daar te komen?
  • Wat betekent het voor de cultuur van mijn organisatie en de mensen die er werken?
  • Hoe neem ik mijn medewerkers mee in deze ontwikkelingen?
  • Wat verandert data science en digitalisering aan de processen binnen mijn organisatie en die van mijn klanten en hoe ga ik daar het beste mee om?

Voor wie is de cursus bestemd?

Deze cursus is bestemd voor eigenaren en partners van mkb-accountantskantoren met een (co-)verantwoordelijkheid voor de toekomst van het (eigen) kantoor.

 

Jan de Kroon
Jan de Kroon
Organisatie-adviseur en DGA
Jan de Kroon is organisatie-adviseur en DGA van Improfin Groep, een onderneming die zich specialiseert op het ontwikkelen en verbeteren van financiële functies en financiële professionals door een uitgekiende combi van advies, begeleiding, opleiding & training en hands-on ondersteuning. Meer info
Het mkb-accountantskantoor van de toekomst
Startdatum 10 september
di 10 september 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 5 november
di 5 november 2024
9:30 - 17:00
Hoofddorp
Routebeschrijving