Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Actualiteiten ondernemingsrecht

Snel jouw kennis weer helemaal up-to-date

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 26 november 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 795 (leden)

€ 895 (niet-leden)

PE

6

Behoefte aan ‘vers van de pers’-kennis over ondernemingsrecht? Tot aan de dag van de opleiding scannen we actuele ontwikkelingen om op te nemen in het lesprogramma zodat je kennis helemaal up-to-date is!

Het ondernemingsrecht staat niet stil. Zowel in de rechtspraak als op het terrein van de wetgeving zijn er ontwikkelingen die voor de financieel professional van belang zijn. Tijdens deze cursus ligt de nadruk op de ontwikkelingen die relevant zijn voor de mkb-praktijk.

Wat ga je leren?
Jouw kennis van het ondernemingsrecht is na afloop van de cursus weer helemaal bij. Als adviseur of controller ben je in staat te te adviseren over de ontwikkelingen in het ondernemingsrecht, juridische valkuilen te herkennen, de juiste koers te bepalen of vast te stellen op welk moment juridische bijstand gewenst is.

Wat levert het je op?
Omdat er veel gebeurt binnen dit vakgebied, hangt het definitieve programma af van de ontwikkelingen tot aan de dag van de cursus. Deze onderwerpen komen zeker aan bod:

 • Actuele wetgevingsonwikkelingen (BV recht en laatste stand van zaken personenvennootschappen)
 • De juridische aspecten van duurzaam ondernemen (Environmental Social & Governance)
 • Aansprakelijkheid voor bestuurders en commissarissen
 • Beslechting van geschillen in de onderneming (in kort geding, in de wettelijke geschillenregeling en in de enquêteprocedure)
 • De rechtspositie van de bestuurder van de BV, NV en stichting (waar het bijvoorbeeld gaat over ontslag en managementovereenkomst) mede aan de hand van recente praktijkvoorbeelden
 • De 403-verklaring
 • Het UBO-register
 • Ontbinding, vereffening en faillietverklaring van rechtspersonen, met specifieke aandacht voor turboliquidatie
 • Fusies, overnames en samenwerkingsverbanden, aan de hand van recente praktijkgevallen
 • Bedrijfsgeheimen

Voor wie is de opleiding bestemd?
De financieel professional werkzaam bij een middelgrote of kleine onderneming die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in het ondernemingsrecht.

ein van de wetgeving zijn er ontwikkelingen die voor de financieel professional van belang zijn. Tijdens deze cursus ligt de nadruk op de ontwikkelingen die relevant zijn voor de mkb-praktijk.

Wat ga je leren?
Na afloop van de cursus is je kennis van het ondernemingsrecht weer up-to-date. Als adviseur of controller ben je in staat te adviseren over de ontwikkelingen in het ondernemingsrecht, juridische valkuilen te ontwaren, de juiste koers te bepalen of vast te stellen op welk moment juridische bijstand gewenst is.

Wat ga je doen?
Het definitieve programma hangt af van de ontwikkelingen tot aan de dag van de cursus. De volgende onderwerpen komen naar verwachting aan bod:

 • Wetgevingsontwikkelingen (BV recht en laatste stand van zaken personenvennootschappen)
 • Juridische aspecten van duurzaam ondernemen (Environmental Social & Governance en Shell uitspraken)
 • Aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen
 • Beslechting van geschillen in de onderneming: in kort geding, in de wettelijke geschillenregeling en in de enquêteprocedure
 • Rechtspositie van de bestuurder van de BV, NV en stichting (waaronder: ontslag en managementovereenkomst) mede aan de hand van recente praktijkvoorbeelden
 • De 403-verklaring
 • Het UBO-register
 • Ontbinding, vereffening en faillietverklaring van rechtspersonen, waarbij aandacht voor turboliquidatie
 • Fusies, overnames en samenwerkingsverbanden, aan de hand van recente praktijkgevallen
 • Bedrijfsgeheimen

Bestemd voor
De financieel professional werkzaam bij een middelgrote of kleine onderneming die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in het ondernemingsrecht.

Annelies Brink-Van der Meer
Annelies Brink-Van der Meer
associate professor ondernemingsrecht /onderzoeker aan de Vrije Universiteit te Amsterdam
Annelies is associate professor en onderzoeker aan de VU. Zij is in januari 2019 gepromoveerd op het onderwerp ‘Accountantsaansprakelijkheid’. Voordat zij bij de Vrije Universiteit in dienst trad, is zij gedurende bijna 10 jaar werkzaam geweest in de ondernemingsrechtelijke (advies- en proces) praktijk. Annelies is redactielid van het tijdschrift voor Jaarrekeningenrecht, medewerker van het tijdschrift Onderneming en Financiering en auteur van de Groene Serie Rechtspersonen. Meer info
Bernadette van Leeuwen
Bernadette van Leeuwen
Universitair docent ondernemingsrecht Vrije Universiteit
mr. dr. Bernadette van Leeuwen is universitair docent ondernemingsrecht aan de VU. Bernadette heeft praktijkervaring als advocaat en als bedrijfsjurist; thans is zij docent recht aan de economische faculteit van de Vrije Universiteit en adviseur op het gebied van governance aan middelgrote bedrijven. Meer info
Actualiteiten ondernemingsrecht
Startdatum 26 november
di 26 november 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving