Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Permanente Educatie / PE

Sijthoff Accountants Academy geeft je voorsprong en is dé opleider en kennispartner voor en door accountants, accountants in business en accountants in de publieke sector. Dus ontzorgt je bij het opstellen van jouw PE-portfolio. Dat doen we met kwalitatief hoogwaardige opleidingen/training, events en met vakdocenten. Theorie, praktijk en toepasbaarheid staan daarin altijd centraal.

Sijthoff Accountants Academy blijft nauw samenwerken met de beroepsvereniging NBA. Als onderdeel van de Raad van Advies en de Programmaraad blijft de NBA direct betrokken voor optimale afstemming over PE-verplichtingen, het gewenste en noodzakelijke opleidingsaanbod en om de hoogste kwaliteit van de opleidingen en cursussen voor accountants breed te waarborgen.

De opleidingen en cursussen zijn PE geaccrediteerd en NBA-leden betalen de ledenprijs. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname met daarop vermeld het aantal PE-uren.

Leden van de NBA maken jaarlijks een opleidingsplan, de ‘PE-portfolio’, en dat werkt zo:

  • In het eerste kwartaal maak je een plan van aanpak. Je begint met je functie en de je werkzaamheden, plus de resultaten van je werk. Je hoeft niet ál je werkzaamheden op te nemen, alleen die waarin je jezelf wilt ontwikkelen. Dan bepaal je je leerdoelen per werkzaamheid. En je sluit dit deel af met het bepalen van de specifieke leeractiviteiten die je wilt ondernemen.
  • Dit plan van aanpak is niet in beton gegoten! Als je van functie verandert, andere werkzaamheden krijgt, of er iets verandert rond je werk (oorlog of sancties, bijvoorbeeld), kun je je plan aanpassen.
  • Door het jaar heen voer je je leeractiviteiten uit. Je bent heel vrij in de keuze van de soort activiteiten: dat kunnen cursussen en trainingen zijn, maar ook podcasts, training-on-the-job, en het lezen van artikelen en boeken. Klassikaal of zelfstudie, alles mag! Zo is er veel flexibiliteit en kan goed worden aangesloten op het ontwikkelingsprogramma van jouw organisatie. Ook kun je het toespitsen op je eigen behoeften en je favoriete methode van leren.
  • Aan het eind van het jaar reflecteer je op wat je hebt geleerd. Dat mag niet later dan 31 januari van het volgende jaar, want dan moet je je ‘complianceverklaring’ afgeven aan de NBA. Bij de reflectie noteer je wat je hebt gedaan aan leeractiviteiten en wat je hebt geleerd in het jaar. Ook moet je een situatie beschrijven waarin je het geleerde hebt toegepast. Dat kun je natuurlijk ook gedurende het jaar al doen, zodat je het niet vergeet.
  • Hoe je dit allemaal vastlegt is niet voorgeschreven, als je er maar een pdf van kunt draaien. NBA doet namelijk een steekproef op de onderbouwing van de compliance verklaringen, en dan moet je bewijs kunnen overleggen.

We kunnen je adviseren over het opstellen van je PE-portfolio en de uitvoering ervan. Neem gerust contact met ons op.

VRC-leden

Leden van de VRC zijn verplicht 40 uur per jaar aan Permanente Educatie te besteden.

  • Voor ieder studie-uur wordt 1 punt geteld. Een eventueel teveel aan PE-punten mag je meenemen naar de volgende twee jaren (80 PE-punten). Ook kun je het tekort van het jaar daarvoor ‘inhalen’ met extra PE-punten.
  • Die punten kun je verdienen met zelfstudie of training-on-the-job-activiteiten (max 20 uur per jaar), externe cursussen, interne cursussen (binnen het eigen bedrijf), congressen, seminars en lezingen, lesgeven en ontwikkelen van een cursus op het vakgebied, verrichten van onderzoek en het schrijven van artikelen op het vakgebied, en participeren in vaktechnische commissies.
  • De studiepunten moet je evenwichtige verdelen, zowel qua soorten PE-activiteiten als qua vakinhoudelijke onderwerpen. Aanbevolen wordt om 2/3 aan vakinhoudelijke onderwerpen te besteden en 1/3 aan persoonlijke vaardigheden.
  • Per jaar moet je van de 40 uur minimaal 3 aan het onderwerp Ethiek besteden.
  • Als Registercontroller moet je elk jaar vóór 1 maart je PE-activiteiten van het afgelopen PE-jaar registreren via de website van de VRC.

Niet alleen leden van de NBA en VRC, maar ook alle andere financiële professionals vinden hier de cursussen die passen bij hun behoefte.

Accounting & Controlling

vind cursussen

Audit & Assurance (Controlepraktijk)

vind cursussen

Board & Governance

vind cursussen

Digitalisering

vind cursussen

Duurzaamheid

vind cursussen

Ethiek, Cultuur en Gedrag

vind cursussen

Fiscaal en Juridisch

vind cursussen

Risk & Compliance

vind cursussen

Samenstel- en Adviespraktijk

vind cursussen