Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Bedrijfsopvolging in het mkb

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 15 oktober 2024, Hoofddorp

do 14 november 2024, Putten

Prijs (excl. btw)

€ 495 (leden)

€ 545 (niet-leden)

PE

4

Effectieve belastingheffing bij bedrijfsopvolging in het mkb kan in 2025 mogelijk voor de laatste keer. Als adviseur wil je jouw opdrachtgever optimaal adviseren om zijn/haar levenswerk goed geregeld achter te laten. Waar moet je rekening mee houden? Tijdens deze praktische bijeenkomst leer je alles over de mogelijkheden om jouw cliënten optimaal te laten profiteren van de beschikbare vrijstellingen bij bedrijfsopvolging.

Belastingvrij of met een zeer beperkte heffing vermogen aan een volgende generatie overdragen? Daar heeft iedere ondernemer wel oren naar. Als adviseur ken je de mogelijkheden, maar meer dan ooit is er nu actie nodig.

Wanneer ondernemingsvermogen wordt overgedragen aan de volgende generatie is het effectief omgaan belastingheffing belangrijk. De wetgever heeft vrijstellingen opgenomen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw cliënten deze vrijstellingen optimaal benutten?

Tijdens deze bijeenkomst ontdek je met praktijkvoorbeelden hoe je faciliteiten van bedrijfsopvolging optimaal inzet. Jouw cliënt bereikt daarmee een forse belastingbesparing. Nauwkeurige planning en goede afstemming zijn een voorwaarde.

Samen met de docent ontwikkel je een plan dat je direct kan implementeren bij jouw cliënten. Daardoor profiteren zij optimaal van beschikbare vrijstellingen. De tijd dringt, dus grijp deze kans en laat geen mogelijkheden onbenut., laat het boffen niet versloffen!

Wat ga je leren?

 • Voorwaarden van bedrijfsopvolgingsfaciliteiten voor het schenkingsrecht (op hoofdlijnen).
 • Voorkomen van inkomstenbelasting bij overdracht.
 • Opzetten van een structuur om jouw klant voor te bereiden op de overdracht.
 • Oplossingen voor het geval de kinderen (of een aantal kinderen) de onderneming willen voortzetten.
 • Organiseren van zeggenschap in het familiebedrijf en beschikbare opties.
 • Recente (belangrijke) rechtspraak en ontwikkelingen op het gebied van overdracht.
 • Praktijkvoorbeelden van veelvoorkomende valkuilen en hoe je deze kunt vermijden.

Wat levert het je op?

 • Je bent optimaal in staat om jouw klant en de onderneming voor te bereiden op de toekomst.
 • Je hebt inzicht in het belang van een vroege start en betere mogelijkheden om jouw klant bij het opvolgingsplan te betrekken.
 • Je bent bekend met goed georganiseerde (nood)opvolging bij jouw klanten, wat op lange termijn aanzienlijke belastingbesparingen oplevert.
 • Je past opgedane kennis direct toe in jouw adviespraktijk, waardoor jouw klanten snel inzicht hebben in de besparingen en het nut. Dit verhoogt de klanttevredenheid.

Voor wie deze cursus bestemd? i

Deze zeer praktische training is geschikt voor accountants, belastingadviseurs en controllers die werkzaam zijn in het kleine tot middelgrote (familie)bedrijf.

Dennis Heijmink
Dennis Heijmink
Belastingsadviseur
Dennis werkt al meer dan twintig jaar als belastingadviseur in het MKB. Hij heeft jarenlang ervaring als docent voor administrateurs, accountants en belastingadviseurs. Niet alleen binnen accountantsorganisaties, maar ook daarbuiten verzorgt hij als docent verschillende vaktechnische bijeenkomsten. Meer info
Bedrijfsopvolging in het mkb
Startdatum 15 oktober
di 15 oktober 2024
15:00 - 20:00
Hoofddorp
Routebeschrijving
Startdatum 14 november
do 14 november 2024
15:00 - 20:00
Putten
Routebeschrijving