Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Innovatiemanagement voor senior managers en adviseurs

Werk aan je innovatievermogen binnen het publieke domein

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod

Grote veranderingen in onze samenleving zorgen voor nieuwe maatschappelijke vraagstukken én kansen. Innovatief denken en doen is daarbij essentieel. Maar door de hoeveelheid en snelheid van (technologische) ontwikkelingen is er niet altijd voldoende oog voor de impact van veranderingen.

Wil je leren hoe je anders naar problemen kijkt en innovatie effectiever aanpakt? Tijdens deze opleiding leer je met een brede blik naar innovatie kijken, zodat jij straks elke uitdaging aan kan. Zo leer je aan de hand van het Innovatie Maturity Model hoe je verbeterkansen signaleert en de inrichting en processen van jouw organisatie vernieuwt. Ook ga je direct aan de slag met de kennis die je opdoet.

Tijdens de opleiding werk je aan uitdagende opdrachten en ga je met vakgenoten in gesprek over obstakels, oplossingen en ontwikkelingen op het gebied van innovatiemanagement. Na het volgen van deze opleiding is een groot of complex vraagstuk voor jou geen obstakel meer.

De opleiding Innovatiemanagement is een samenwerking van iBestuur en TIM Foundation (Total Innovation Management Foundation). De opleiding bestaat uit 9 modules met elk een eigen thema.

Deze training bieden wij aan in samenwerking met iBestuur.

Voor deze training is basiskennis van innovatie en innovatiemanagement een pré.

Wat ga je leren?

  • Welke rol innovatiemanagement speelt binnen de overheid, maatschappij en economie en wat sleutelfactoren zijn voor succes.
  • Alle ins en outs over het Innovatie Maturity Model en hoe je dat model toepast in de praktijk.
  • Hoe je verbeter- en veranderstrategieën invoert binnen een organisatie.
  • Hoe je een innovatie maturity scan en assessment voorbereidt, uitvoert en de resultaten daarvan bespreekt in een groepssessie.
  • Hoe je innovatiemanagement succesvol inzet, beoordeelt en meet met innovation metrics.
  • Hoe je de volwassenheid van innovatiemanagement binnen een organisatie meet aan de hand van maturity gids.

Wat levert het je op?
Na het volgen van de opleiding:

  • Heb jij het certificaat Innovation Management System Government Professionals (IMS-GOV) van TIM Foundation op zak.
  • Beschik jij over alle relevante kennis over innovatiemanagement en weet je hoe je die vaardigheden toepast binnen een organisatie.
  • Kun je organisaties adviseren en begeleiden op het gebied van innovatiemethoden en-technieken.
  • Heb je toegang tot de community van innovatiemanagement professionals van UBR|Ontwikkelbedrijf en ondersteuning op het gebied van activiteiten en tools.

Voor wie is de opleiding Innovatiemanagement?
De opleiding is geschikt voor senior managers en adviseurs die werken aan innovatie binnen de overheid of een non-for-profit instelling. Ook als je ambitie hebt binnen jouw organisatie met innovatie aan de slag te gaan past deze opleiding bij jou.

Voor deze opleiding is basiskennis van innovatie en innovatiemanagement een pré.

Deze training bieden wij aan in samenwerking met iBestuur.

Heb je interesse in de reeks, maar wil je je eerst oriënteren? Schrijf je dan in voor Inleiding innovatiemanagement voor de Publieke Sector.