Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Inleiding innovatiemanagement voor accountants

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 17 oktober 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 795 (leden)

€ 850 (niet-leden)

PE

7

Innoveren in het publieke domein is prachtig en belonend maar vormt vaak een uitdaging van formaat! Niet alleen is het vraagstuk op zichzelf al vaak complex, maar in de meeste gevallen heb je te maken met veel meer stakeholders, een kritisch publiek, een veel langere tijdshorizon, veel wet- en regelgeving, stevige budgetten en aanzienlijke risico’s. Hoe doe je dat goed, zonder met een overdaad aan ‘control’ innovatie te beknotten? Hoe kan je als financieel professional daar je  steentje aan bijdragen? Ook: hoe volg je constructief-kritisch nieuwe projecten in een vroege fase van hun ontwikkeling, en kan je risico’s beter in kaart brengen en hanteerbaar maken?

In de eerste plaats is de volgende vraag op zijn plaats: in welk opzicht is innoveren in het publieke domein voor overheden en not-for-profit organisaties anders? Hoe ga je daar mee om? Welke dilemma’s en uitdagingen horen daarbij, en wat betekent dat voor jou, je organisatie en je werkzaamheden?

Tijdens deze masterclass gaan wij een dag courante inzichten over innovatiemanagement in het publieke domein delen, en blikken gezamenlijk op de impact die dat heeft op je eigen werk.

In het tweede deel van de dag gaan we van theorie naar praktijk. Aan de hand van zelf ingebrachte praktijkcasussen met een innovatiecomponent gaan we concrete verbanden leggen naar de praktijk van de publieke werkomgeving. Dit doen we door integer, waardegedreven innovatief leiderschap voorop te stellen: het zoeken naar gedegen processen en gebalanceerde middelen als basis voor het bereiken van maatschappelijke innovatiedoelstellingen en het boeken van duurzame resultaten.

De aard van deze inspirerende en interactieve masterclass vraagt om intrinsieke motivatie en een open groepsdynamiek waarin iedereen op een veilige wijze zijn of haar vraagstukken en uitdagingen naar voren kan brengen en ook zo elkaar weer op weg kan helpen.

Leerresultaten

  • Je begrijpt wat innovatie en innovatiemanagement inhoudt;
  • Je weet hoe de overheid en publieke organisaties innoveren en wat daar zo bijzonder aan is;
  • Je hebt inzicht wat de rol van de accountant is op het gebied van innovatie;
  • Leren omgaan met dilemma’s en spanningsvelden die voortkomen uit innoveren;
  • Betrekken van publieke waarden bij alle innovatievraagstukken;
  • Toepassen van het innovatie maturity model op de eigen werksituatie met gebruikmaking van de innovatie maturity scan, en met oplossingen en adviezen thuiskomen die hout snijden.

Na afloop ontvang je een officieel certificaat van deelname van Stichting TIM Foundation aan deze eendaagse masterclass. Bovendien:

  • Krijg je een uitgebreide innovatiemanagement syllabus/handboek en leeslijst mee;
  • Krijg je uitleg over de toepassing van de innovatiemanagement maturity scan;
  • En ben je als deelnemer gerechtigd om de vervolgopleiding tot IMS-GOV gecertificeerd publiek innovatiemanager te volgen, waarbij je als innovatiemanager een eigen opdracht gaat uitvoeren aan de hand van de innovatiemanagement maturity scan.

Doelgroep
Accountants en financieel adviseurs, managers, projectmanagers en adviseurs die werken in het publieke domein

Aansluitend op de cursus Inleiding Innovatiemanagement voor de Publieke Sector bieden wij de opleiding Innovatie management voor senior managers en adviseurs aan, die aansluit op deze masterclass.

Gert Staal
Gert Staal
Drs. Gert Staal, is in het dagelijks leven directeur-bestuurder. Meer info
Inleiding innovatiemanagement voor accountants
Startdatum 17 oktober
do 17 oktober 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving