Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Q&A Naamswijziging


Algemeen 

Waarom een nieuwe naam?
Sijthoff Accountants Academy is vanaf 1 juli 2024 de nieuwe naam van NBA Opleidingen. Deze naamswijziging is meer dan een nieuw jasje. Het is een krachtige stap die onze ambitie onderstreept om de beste opleidingen en trainingen voor accountants en finance professionals in Nederland te blijven aanbieden. Toekomstgericht met inspirerende programma’s waarin theorie en praktische toepasbaarheid van kennis en vaardigheden centraal staat. Parallel aan deze vernieuwing zet Sijthoff Accountants Academy de rijke historie van NBA Opleidingen voort met een onveranderde focus op kwaliteit en actualiteit. 

Waarom verandert de naam van NBA Opleidingen nu?
De Sijthoff Media Groep nam NBA Opleidingen al in 2021 over van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Nu is het tijd om met een nieuwe naam nóg duidelijker aan te geven waarin de opleidingen (voor en door) accountants en accountants in business zich onderscheiden als onderdeel van de Sijthoff Media Groep. 
Uiteraard zal Sijthoff Accountants Academy contacten blijven houden met de beroepsvereniging NBA om ervoor te zorgen dat ons opleidingsaanbod perfect aansluit bij de PE-verplichting en de behoeften van onze cursisten. 

Op welke manier onderscheiden de opleidingen van Sijthoff Accountants Academy zich?

  • Een breed scala aan opleidingen, trainingen en events: We bieden een compleet aanbod om jouw kennis en vaardigheden up-to-date te houden en jouw PE-doelstellingen te behalen. 
  • Actuele kennis en innovatieve inzichten: Wij houden je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied. 
  • Kwalitatieve en interactieve lesvormen: Wij verzorgen inspirerende en leerzame lessen waarin theorie, praktijk en toepasbaarheid centraal staan. 
  • Professionele netwerken en platformen: Als onderdeel van Sijthoff Media bieden wij je toegang tot waardevolle netwerken en platformen waar je kennis kunt delen met vakgenoten en jouw carrière kunt versterken. 
  • Aansluiting PE-systematiek NBA: We onderhouden contacten met de beroepsvereniging NBA om ervoor te zorgen dat ons opleidingsaanbod perfect aansluit bij jouw PE-verplichtingen en aanvullende leerbehoeften.

Opleidingen 

Wat verandert er aan de opleidingen?
Terwijl we de onveranderde inhoud en kwaliteit van onze opleidingen handhaven, zetten we stappen vooruit naar vernieuwing. We blijven gedreven om PE-gerichte opleidingen, trainingen en evenementen aan te bieden die niet alleen relevant zijn, maar ook vooroplopen in de behoeften van accountants en finance professionals. 

Wat betekent dit voor de PE-verplichting?
Sijthoff Accountants Academy blijft nauw contact houden met de NBA om ervoor te zorgen dat ons opleidingsaanbod perfect aansluit bij de PE-verplichting. De cursussen blijven PE geaccrediteerd en NBA-leden blijven gedurende 2024 de ledenkorting ontvangen. Na afloop ontvang je nog steeds een bewijs van deelname met daarop vermeld het aantal PE-uren. 

Voor welke opleidingen moet ik naar Sijthoff Accountants Academy?
Sijthoff Accountants Academy biedt een breed scala aan PE-gerichte opleidingen, trainingen en events voor accountants en finance professionals. We adviseren je om ons aanbod te bekijken op www.sijthoffaccountantsacademy.nl om te zien of er een opleiding of training is die aansluit bij jouw behoeften. Ook kunnen we e in contact brengen met collega Quinten de Bruin voor persoonlijk advies. 

Verandert er iets aan facturatie?
Naast onze naam verandert er niets. We blijven je dezelfde betrouwbare kwaliteit en uitstekende service bieden die je van ons gewend bent. Ook behoudt Sijthoff Accountants Academy het bekende bankrekeningnummer. 

Sijthoff Media 

Waarom nam Sijthoff Media NBA Opleidingen over?
Sijthoff Media Groep breidt haar portfolio van opleidingen en trainingen voor professionals in de accountancy- en finance sector hiermee uit. Als eigenaar van gerenommeerde media zoals o.a. Accountweek, CFO, M&A, fm.nl en Binnenlands Bestuur, versterken we de synergie tussen media en educatie. Door deze unieke combinatie kunnen we innovatieve, toonaangevende programma’s aanbieden die aansluiten bij de steeds veranderende behoeften van de branche. 

Wat doet Sijthoff Media nog meer?
Naast het beheren van vakmedia en platformen, biedt Sijthoff Media ook opleidingen en trainingen aan meer dan 3,5 miljoen eindbeslissers en professionals. Dit gebeurt via evenementen, congressen, awards, executive diners, magazines, nieuws- en vacaturesites. 

Heeft Sijthoff Media ook nog opleidingen voor andere beroepsgroepen?
Sijthoff Media Groep heeft bekende opleidingsmerken zoals Alex van Groningen, HR Academy, Academie Publieke Sector en Amsterdam Institute of Finance. Voor professionals in finance, accountancy en HR worden zowel op tactisch als strategisch niveau jaarlijks zo’n 700 trainingen en opleidingen verzorgt met rond de 10.000 deelnemers. De opleidingen richten zich op het ontwikkelen van vakkennis en vaardigheden. 

Heb je nog andere vragen? 
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over Sijthoff Accountants Academy en ons aanbod van opleidingen en trainingen via service@nbaopleidingen.nl