Summer School 2024 | Slagkracht
Driedaags programma voor ervaren financials
Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod
Weet je zeker dat je de juiste dingen doet op het juiste moment? Dat je voldoende anticipeert op alle veranderingen die jouw bedrijf raken? Want binnen het vakgebied van de financieel professional verandert nogal wat.
Deze driedaagse Summer School gaat in op ‘Slagkracht’: het vermogen te anticiperen op uitdagingen, kansen en trends. Na afloop ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen die het vakgebied van de financieel professional raken.
De summer school van 21-23 augustus is inmiddels vol. Schrijf je in voor 28-30 augustus, bij Olympisch sportcomplex Papendal, een unieke locatie midden in de Veluwse bossen. Inclusief 2 overnachtingen in het 4-sterrenhotel. Geniet van de geweldige maaltijden, de ruimte, gastvrijheid, en de ontspannen en energieke sfeer op Papendal!
De ontwikkelingen in de wereld staan niet stil. Digitalisering gaat razendsnel met AI, ChatGPT en Copilot, en andere trends die zowel een kans als een uitdaging zijn. We worden geconfronteerd met desinformatie en nepnieuws, nieuwe vormen van fraude en toenemende regeldruk. Maar ook de aandacht voor duurzaamheid en nieuwe rapportage-vereisten zijn een uitdaging voor bedrijfsvoering en leveranciers. En wat denk je van personele capaciteit? Hoe trek je nieuwe jonge werknemers aan in een toch al overspannen arbeidsmarkt?
Als financieel professional sta jij mede aan het roer van het bedrijf, en ben je medeverantwoordelijk voor rendement en continuïteit. Van achteroverleunen is dus geen sprake! Waarschijnlijk vraag je je regelmatig af of je wel de juiste dingen doet, de juiste keuzes maakt, niet te afwachtend bent. Kortom: of je wel slagvaardig genoeg bent om jouw organisatie te ontzorgen.
De zomerperiode is de perfecte tijd om een beetje afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en je met deze vraag bezig te houden. In de Summer School Slagkracht focussen we op het slagvaardig inspelen op veranderingen.
Wat ga je leren?
We starten met een introductie van alle deelnemers. De drie dagen zijn gevuld met interactieve workshops van experts en gastsprekers, gebaseerd op de nieuwste inzichten vanuit wetenschap en (vooral) praktijk. In vogelvlucht:
Coen Reinders RA (21-23 aug) of Bob Beusekom RA (28-30 aug) treden op als moderators tijdens deze drie dagen, ervaren financieel professionals uit de NBA Faculty Business & Management. Ze behouden de rode draad en faciliteren de discussies.
Dr. Roland van der Vorst, o.a. Head of Innovation bij de Rabobank, columnist FD en volgens velen een van de meest invloedrijke Nederlands voor de toekomst, geeft ons inzicht in de gevolgen van digitalisering en AI en hoe dit in de toekomst alleen maar intenser wordt. Wat zijn wij nog zonder technologie?
Thomas Mulder (CHRO VodafoneZiggo, 21 aug) of Caroline Tervoort-Visser (CHRO KPMG, 28 aug) deelt zijn/ haar visie op de werkplek van de toekomst – en op de huidige uitdagingen van de arbeidsmarkt. Dit geeft handvatten om toe te passen binnen je eigen organisatie.
Ruth Sival-Groenveld RA en Bob Beusekom RA onderzoeken waarom het voordelig is voor organisaties om te zorgen voor meer diversiteit en inclusie. Klinkt logisch, maar waar begint het?
Jennifer Kuiper RA en Rob Christiaanse RA laten je in een meeslepende, interactieve en praktijkgerichte sessie ervaren hoe je tot weloverwogen duurzaamheidsbeslissingen komt binnen je organisatie.
Diederik Stolk, expert op het gebied van AI, ChatGPT en Copilot, geeft ons een update over de effectieve toepassingen binnen finance van deze kunstmatige intelligentie.
Helga Salemon, analist, researcher, publicist en bekend commentator in de media, deelt haar inzichten en diepgaande kennis over Rusland en China in relatie tot actuele ontwikkelingen. Hebben wij in Europa voldoende slagkracht tegen deze grootmachten?
Irene Kramer RC verzorgt een workshop over actuele, ethische vraagstukken rondom oordeels- en besluitvorming. We gaan een aantal casussen onderzoeken met behulp van het NBA moreel besluitvormingsmodel.
Wat levert het je op?
- Verdieping van je kennis van actualiteiten om beter onderbouwde keuzes te maken
- Nieuwe invalshoeken en ervaringen andere deelnemers
- Handvatten om je slagkracht te verhogen
- Uitbreiding van je netwerk van vakgenoten en gelijkgestemden
Voor wie is deze Summer school bestemd?
Alle financieel professionals die zich beter willen voorbereiden op de toekomst en slagvaardiger willen werken. Je bent geïnteresseerd in verandering, technologie, en duurzaamheid en pakt elke mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling. Je steekt graag wat op van sprekers uit de praktijk én van je mede-deelnemers en vakgenoten.
De Sijthoff Accountants Academy Summercourses zijn hooggewaardeerd en altijd uniek: elk jaar zijn er andere (actuele) onderwerpen en sprekers. Wil jij deze editie niet missen, schrijf je dan snel in want vol = vol. Er is bij deze summercourse ruimte voor 30 deelnemers.
Spreekt het programma van de Summer School Slagkracht je minder aan of past de periode je niet? Kijk dan eens naar deze mogelijkheid in juli: de Summer School Druk & Weerstand.Bekijk hieronder de agenda per dag.
De tijden van de pauzes en lunches worden niet vermeld.
Dag 1
Vanaf 09.30 | inloop met koffie en thee
10.30 – 11.00 | Opening + kennismaking deelnemers
Voorstelronde met de deelnemers en een vooruitblik op het programma. Wat is de rode draad?
Door: Coen Reinders RA (moderator 21-23 augustus) en Bob Beusekom RA (moderator 28-30 augustus), bestuursleden NBA faculty Business & Management
11.00 – 12.30 & 13.30 – 15.00 | De toekomst is eindeloos
Roland schetst het huidige landschap van digitalisering en AI. Wat zijn wij nog zonder technologie? En, komt innovatie alleen van jong en klein of ook van oud en groot?
Door: dr. Roland van der Vorst, Head of Innovation Rabobank & CEO Rabo Carbon Bank
15.30 – 17.30 | Navigeren in een krappe arbeidsmarkt
In gesprek met een ervaren CHRO over de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt. Hoe gaan succesvolle bedrijven om met de veranderende dynamiek? Hoe ziet de werkplek van de toekomst er eigenlijk uit?
Door: Thomas Mulder, CHRO bij VodafoneZiggo (spreker op 21 augustus) of Caroline Tervoort-Visser, CHRO bij KPMG (spreker op 28 augustus)
18.00 – 19.00 | Simpel maar niet eenvoudig
Uit onderzoek blijkt dat het goed is voor organisaties om aandacht te besteden aan diversiteit en inclusie. Dit klinkt logisch en simpel. Maar is het ook eenvoudig? Vraagt dit niet om veranderingen in systemen en gedrag? Hoe doe je dit? En hoe begin je bij jezelf?
Door: Ruth Sival-Groenveld AA RB, DGA ORG Accountants en Bob Beusekom RA, The Executive Nomad, Interim en Programma Management
Vanaf 19.30 | Diner
Dag 2
09.00 – 12.30 | Strategie & besluitvorming rondom duurzaamheidsinformatie
In deze meeslepende, interactieve en praktijkgerichte sessie ervaar je hoe je tot weloverwogen, strategische duurzaamheidsbeslissingen komt binnen je organisatie. We duiden en doorgronden hoe je waarde creëert en voor wie.
Door: Jennifer Kuiper RA CMA, onderwijskundige en docent en Rob Christiaanse RA, docent en onderzoeker
13.30 – 17.00 | ChatGPT en Copilot in Finance
Krijg een update over de effectieve toepassingen binnen Finance van Generative AI zoals Gemini, Bard, Bing, ChatGPT en Copilot. We gaan praktisch aan de slag zodat je zelf de efficiency ervaart die het je kan bieden - en hoe het de kwaliteit van je werk verhoogt.
Door: Diederik Stolk, expert bij AI- Advies en Training
17.30 – 19.00 | Buitenactiviteit
We gaan naar buiten. Bepaal zelf of je gaat wandelen met vakgenoten of meedoet aan de activiteit.
Vanaf 19.30 | Diner
Dag 3
09.00 – 12.00 | Morele besluitvorming: actuele casussen
In deze workshop over actuele, ethische vraagstukken rondom oordeels- en besluitvorming gaan we onder leiding van Irene Kramer RC een aantal casussen onderzoeken. Dit met behulp van het NBA moreel besluitvormingsmodel.
Door: Irene Kramer RC, een ervaren governance & financieel professional
13.00 – 14.30 | De slagkracht in Europa – en daar voorbij
Helga Salemon, analist, researcher, publicist en bekend commentator in de media, deelt haar inzichten en diepgaande kennis over Rusland en China in relatie tot actuele ontwikkelingen. Hebben wij in Europa voldoende slagkracht om opgewassen te zijn tegen deze grootmachten?
Door: Helga Salemon, analist, researcher, publicist en tv- en radiocommentator
14.30 – 15.00 | Terugblik, afsluiting Slagkracht