Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

3 dagen

Summer School 2024 | Slagkracht

Driedaags programma voor ervaren financials

Details
Lengte

3 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 21 augustus 2024, Sint-Michielsgestel | Wachtlijst

wo 28 augustus 2024, Arnhem

Prijs (excl. btw)

€ 2.495 (leden)

€ 2.650 (niet-leden)

PE

20

Weet je zeker dat je de juiste dingen doet op het juiste moment? Dat je voldoende anticipeert op alle veranderingen die jouw bedrijf raken? Want binnen het vakgebied van de financieel professional verandert nogal wat.

Deze driedaagse Summer School gaat in op ‘Slagkracht’: het vermogen te anticiperen op uitdagingen, kansen en trends. Na afloop ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen die het vakgebied van de financieel professional raken.

De summer school van 21-23 augustus is inmiddels vol. Schrijf je in voor 28-30 augustus, bij Olympisch sportcomplex Papendal, een unieke locatie midden in de Veluwse bossen. Inclusief 2 overnachtingen in het 4-sterrenhotel. Geniet van de geweldige maaltijden, de ruimte, gastvrijheid, en de ontspannen en energieke sfeer op Papendal!

De ontwikkelingen in de wereld staan niet stil. Digitalisering gaat razendsnel met AI, ChatGPT en Copilot, en andere trends die zowel een kans als een uitdaging zijn. We worden geconfronteerd met desinformatie en nepnieuws, nieuwe vormen van fraude en toenemende regeldruk. Maar ook de aandacht voor duurzaamheid en nieuwe rapportage-vereisten zijn een uitdaging voor bedrijfsvoering en leveranciers. En wat denk je van personele capaciteit? Hoe trek je nieuwe jonge werknemers aan in een toch al overspannen arbeidsmarkt?

Als financieel professional sta jij mede aan het roer van het bedrijf, en ben je medeverantwoordelijk voor rendement en continuïteit. Van achteroverleunen is dus geen sprake! Waarschijnlijk vraag je je regelmatig af of je wel de juiste dingen doet, de juiste keuzes maakt, niet te afwachtend bent. Kortom: of je wel slagvaardig genoeg bent om jouw organisatie te ontzorgen.

De zomerperiode is de perfecte tijd om een beetje afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en je met deze vraag bezig te houden. In de Summer School Slagkracht focussen we op het slagvaardig inspelen op veranderingen.

Wat ga je leren?
We starten met een introductie van alle deelnemers. De drie dagen zijn gevuld met interactieve workshops van experts en gastsprekers, gebaseerd op de nieuwste inzichten vanuit wetenschap en (vooral) praktijk. In vogelvlucht:

Coen Reinders RA (21-23 aug) of Bob Beusekom RA (28-30 aug) treden op als moderators tijdens deze drie dagen, ervaren financieel professionals uit de NBA Faculty Business & Management. Ze behouden de rode draad en faciliteren de discussies.

Dr. Roland van der Vorst, o.a. Head of Innovation bij de Rabobank, columnist FD en volgens velen een van de meest invloedrijke Nederlands voor de toekomst, geeft ons inzicht in de gevolgen van digitalisering en AI en hoe dit in de toekomst alleen maar intenser wordt. Wat zijn wij nog zonder technologie?

Thomas Mulder (CHRO VodafoneZiggo, 21 aug) of Caroline Tervoort-Visser (CHRO KPMG, 28 aug) deelt zijn/ haar visie op de werkplek van de toekomst – en op de huidige uitdagingen van de arbeidsmarkt. Dit geeft handvatten om toe te passen binnen je eigen organisatie.

Ruth Sival-Groenveld RA en Bob Beusekom RA onderzoeken waarom het voordelig is voor organisaties om te zorgen voor meer diversiteit en inclusie. Klinkt logisch, maar waar begint het?

Jennifer Kuiper RA en Rob Christiaanse RA laten je in een meeslepende, interactieve en praktijkgerichte sessie ervaren hoe je tot weloverwogen duurzaamheidsbeslissingen komt binnen je organisatie.

Diederik Stolk (22 aug) of Vikaash Koeldiep (29 aug), expert op het gebied van AI, ChatGPT en Copilot, geeft ons een update over de effectieve toepassingen binnen finance van deze kunstmatige intelligentie.

Helga Salemon, analist, researcher, publicist en bekend commentator in de media, deelt haar inzichten en diepgaande kennis over Rusland en China in relatie tot actuele ontwikkelingen. Hebben wij in Europa voldoende slagkracht tegen deze grootmachten?

Irene Kramer RC verzorgt een workshop over actuele, ethische vraagstukken rondom oordeels- en besluitvorming. We gaan een aantal casussen onderzoeken met behulp van het NBA moreel besluitvormingsmodel.

Wat levert het je op?

  • Verdieping van je kennis van actualiteiten om beter onderbouwde keuzes te maken
  • Nieuwe invalshoeken en ervaringen andere deelnemers
  • Handvatten om je slagkracht te verhogen
  • Uitbreiding van je netwerk van vakgenoten en gelijkgestemden

Voor wie is deze Summer school bestemd?
Alle financieel professionals die zich beter willen voorbereiden op de toekomst en slagvaardiger willen werken. Je bent geïnteresseerd in verandering, technologie, en duurzaamheid en pakt elke mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling. Je steekt graag wat op van sprekers uit de praktijk én van je mede-deelnemers en vakgenoten.

De Sijthoff Accountants Academy Summercourses zijn hooggewaardeerd en altijd uniek: elk jaar zijn er andere (actuele) onderwerpen en sprekers. Wil jij deze editie niet missen, schrijf je dan snel in want vol = vol. Er is bij deze summercourse ruimte voor 30 deelnemers.

Spreekt het programma van de Summer School Slagkracht je minder aan of past de periode je niet? Kijk dan eens naar deze mogelijkheid in juli: de Summer School Druk & Weerstand.

Bekijk hieronder de agenda per dag.
De tijden van de pauzes en lunches worden niet vermeld.

Dag 1
Vanaf 09.30 | inloop met koffie en thee

10.30 – 11.00 | Opening + kennismaking deelnemers
Voorstelronde met de deelnemers en een vooruitblik op het programma. Wat is de rode draad?

Door: Coen Reinders RA (moderator 21-23 augustus) en Bob Beusekom RA (moderator 28-30 augustus), bestuursleden NBA faculty Business & Management

11.00 – 12.30 & 13.30 – 15.00 | De toekomst is eindeloos
Roland schetst het huidige landschap van digitalisering en AI. Wat zijn wij nog zonder technologie? En, komt innovatie alleen van jong en klein of ook van oud en groot?

Door: dr. Roland van der Vorst, Head of Innovation Rabobank & CEO Rabo Carbon Bank

15.30 – 17.30 | Navigeren in een krappe arbeidsmarkt
In gesprek met een ervaren CHRO over de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt. Hoe gaan succesvolle bedrijven om met de veranderende dynamiek? Hoe ziet de werkplek van de toekomst er eigenlijk uit?

Door: Thomas Mulder, CHRO bij VodafoneZiggo (spreker op 21 augustus) of Caroline Tervoort-Visser, CHRO bij KPMG (spreker op 28 augustus)

18.00 – 19.00 | Simpel maar niet eenvoudig
Uit onderzoek blijkt dat het goed is voor organisaties om aandacht te besteden aan diversiteit en inclusie. Dit klinkt logisch en simpel. Maar is het ook eenvoudig? Vraagt dit niet om veranderingen in systemen en gedrag? Hoe doe je dit? En hoe begin je bij jezelf?

Door: Ruth Sival-Groenveld AA RB, DGA ORG Accountants en Bob Beusekom RA, The Executive Nomad, Interim en Programma Management

Vanaf 19.30 | Diner

Dag 2
09.00 – 12.30 | Strategie & besluitvorming rondom duurzaamheidsinformatie
In deze meeslepende, interactieve en praktijkgerichte sessie ervaar je hoe je tot weloverwogen, strategische duurzaamheidsbeslissingen komt binnen je organisatie. We duiden en doorgronden hoe je waarde creëert en voor wie.

Door: Jennifer Kuiper RA CMA, onderwijskundige en docent en Rob Christiaanse RA, docent en onderzoeker

13.30 – 17.00 | ChatGPT en Copilot in Finance
Krijg een update over de effectieve toepassingen binnen Finance van Generative AI zoals Gemini, Bard, Bing, ChatGPT en Copilot. We gaan praktisch aan de slag zodat je zelf de efficiency ervaart die het je kan bieden - en hoe het de kwaliteit van je werk verhoogt.

Door: Diederik Stolk (docent 22 augustus) of Vikaash Koeldiep (docent 29 augustus), beiden experts bij AI- Advies en Training

17.30 – 19.00 | Buitenactiviteit
We gaan naar buiten. Bepaal zelf of je gaat wandelen met vakgenoten of meedoet aan de activiteit.

Vanaf 19.30 | Diner

Dag 3
09.00 – 12.30 | Morele besluitvorming: actuele casussen
In deze workshop over actuele, ethische vraagstukken rondom oordeels- en besluitvorming gaan we onder leiding van Irene Kramer RC een aantal casussen onderzoeken. Dit met behulp van het NBA moreel besluitvormingsmodel.

Door: Irene Kramer RC, een ervaren governance & financieel professional

13.30 – 15.00 | De slagkracht in Europa – en daar voorbij
Helga Salemon, analist, researcher, publicist en bekend commentator in de media, deelt haar inzichten en diepgaande kennis over Rusland en China in relatie tot actuele ontwikkelingen. Hebben wij in Europa voldoende slagkracht om opgewassen te zijn tegen deze grootmachten?

Door: Helga Salemon, analist, researcher, publicist en tv- en radiocommentator

15.00 – 15.30 | Terugblik, afsluiting Slagkracht

Ruth Sival-Groenveld
Ruth Sival-Groenveld
Zelfstandige accountant, Voorzitter Women’s Gathering Foundation, Lid RvT/ voorzitter Audit Commissie RTV Utrecht
Ruth Sival-Groenveld is directeur/eigenaar van ORG Accountants B.V. in Utrecht. Haar missie is om de diversiteit in leidinggevende en toezichthoudende posities te vergroten. Meer info
Bob Beusekom
Bob Beusekom
Interim- en programmamanager, bestuurslid NBA faculty Business & Management
Bob Beusekom is opgegroeid bij twee audit en consultancy organisaties. De laatste 25 jaar is hij zelfstandig werkzaam als The Executive Nomad, als interim en programma manager. Afgelopen 10 jaar deed hij dat vanuit Australië. Nu woont hij weer in Nederland. Bob combineert zijn werk, reizen, en sportieve leven met twee bestuursfuncties bij het NBA, als lid van faculty Business & Management en ledengroep Accountants… Meer info
Coen Reinders
Coen Reinders
Director Partners & Bedrijfsvoering Nationaal Restuaratiefonds, voorzitter NBA faculty Business & Management
Coen Reinders is Director Partners en Bedrijfsvoering bij het Nationaal Restauratiefonds, een financiële instelling die monumenten eigenaren financiert t.b.v. restauratie en verduurzaming. Gedurende zijn meer dan 30-jarige loopbaan heeft hij gewerkt in binnen- en buitenland in met name kapitaalintensieve sectoren zoals grondstoffen, luchthavens, banking. Rode draad hierbij was een verantwoordelijkheid m.b.t. Finance, IT, Strategie of een combinatie hiervan. Recentelijk ook m.b.t. verduurzaming. Coen heeft altijd… Meer info
Roland van der Vorst
Roland van der Vorst
Head of Innovation Wholesale & Rural, CEO Carbon Bank for Rabobank
dr. Roland van der Vorst has always worked at the crossroads of strategic thinking and creative thinking. He started his career in marketing, resulting in a position as chairman of BBDO Netherlands. After that, he started his own company on innovation and branding, with branches in Amsterdam and Delhi. After a brief stay in Singapore working as an innovation consultant and entrepreneur, he returned to… Meer info
Thomas Mulder
Thomas Mulder
CHRO VodafoneZiggo
Thomas Mulder (1978) is Executive Director Human Resources bij VodafoneZiggo sinds juli 2018. Voordat hij in januari 2012 in dienst trad bij Vodafone, werkte hij bij Accenture waar hij HR directeur voor de Benelux was. Binnen Vodafone was hij vanuit zijn HR-rol verantwoordelijk voor de acquisitie van Cable & Wireless Worldwide en de oprichting van Vodafone Group Enterprise. Eind 2013 verhuisde hij naar Duitsland om… Meer info
Rob Christiaanse
Rob Christiaanse
drs. Rob Christiaanse RA heeft in 2004 EFCO BV opgericht waarin hij en zijn team software is gaan ontwikkelen voor fijnmazige distributiesystemen en optimalisatie vraagstukken, waarbij steeds meer nadruk komt te liggen op duurzaamheid. Hij is medeoprichter van SQ Coöperatie U.A. Daarnaast is Rob verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als docent Accounting Information Systems, aan de Vrije Universiteit Amsterdam als docent aan de Post Graduate… Meer info
Diederik Stolk
Diederik Stolk
Ondernemer en AI-trainer
Diederik is ondernemer en ervaren AI-trainer met uitgebreide prompt-ervaring. Hij is mede-oprichter van AI-Advies & Training, een bedrijf dat teams, bedrijven en professionals traint in de effectieve toepassing van kunstmatige intelligentie. Daarnaast heeft hij expertise op het gebied van (internationale) crisisbeheersing en wargaming. Diederik werkt daarnaast bij het NAVO Civil Military Cooperation Center of Excellence, en verricht opdrachten voor ministeries als Defensie en Buitenlandse Zaken.… Meer info
Jennifer Kuiper
Jennifer Kuiper
Docent
drs. Jennifer Kuiper is RA CMA en heeft een Master in Onderwijskunde - actief leren. Ze is medeoprichter van SQ Coöperatie U.A. Het doel van SQ is duurzaamheidsdatageletterdheid binnen organisaties te bevorderen. Zo draagt zij bij aan robuuste, tijdige en verifieerbare duurzaamheidsdata, betere besluitvorming en het behalen van de duurzaamheidsdoelen die organisaties hebben. Daarnaast is zij verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als lid van de… Meer info
Helga Salemon
Helga Salemon
analist, researcher, publicist en tv- en radiocommentator
Helga specialiseert zich in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Daarnaast houdt ze zich bezig met de Chinees-Russische verhoudingen. Salemon probeert de vaak bizarre Russische alledaagse werkelijkheid begrijpelijk te maken voor een Nederlands publiek. Tevens is ze als extern Ruslanddeskundige verbonden aan de HCSS (the Hague Centre for Strategic Studies). Salemon werkte van 2007-2010 als tolk-vertaler en analist bij de Nederlandse Ambassade in Moskou. Ze deed… Meer info
Irene Kramer
Irene Kramer
Governance & financieel professional
Irene Kramer is een ervaren governance & financieel professional, met ervaring in het for-profit bedrijfsleven (15 jaar Unilever) en bij de publiekrechtelijke not-for-profit Nederlandse beroepsorganisatie van Accountants (13 jaar NBA). Centraal in Irenes loopbaan en bijdragen staan leren en ontwikkelen, en de rol van onderwijs, onderzoek en kennisontwikkeling daarin. Meer info
Caroline Tervoort-Visser
Caroline Tervoort-Visser
CHRO en CHRO of the Year 2023 | KPMG Nederland
Caroline Tervoort is sinds 2019 CHRO bij KPMG Nederland en ontving in 2023 de CHRO of the Year Award. Met een achtergrond bij Danone Nutricia en Stage Entertainment, leidde ze ook de People & Change Advisory practice bij KPMG. Meer info
Vikaash Koeldiep
Vikaash Koeldiep
Opleidingsmanager Haagse Hogeschool en AI trainer
Vikaash werkt als opleidingsmanager op de Haagse Hogeschool waar hij verantwoordelijk is voor de financiële studies en is daarnaast een ervaren AI trainer met ruime ervaring in het prompten. Voordat hij in het onderwijs kwam te werken heeft hij geruime tijd bij ABN AMRO gewerkt binnen de Corporate Banking tak. Meer info
Summer School 2024 | Slagkracht
Startdatum 21 augustus
wo 21 augustus 2024
10:30 - 19:00
Sint-Michielsgestel
do 22 augustus 2024
9:00 - 19:00
Sint-Michielsgestel
vr 23 augustus 2024
9:00 - 15:30
Sint-Michielsgestel
Routebeschrijving
Startdatum 28 augustus
wo 28 augustus 2024
10:30 - 19:00
Arnhem
do 29 augustus 2024
9:00 - 19:00
Arnhem
vr 30 augustus 2024
9:00 - 15:30
Arnhem
Routebeschrijving