Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

3 dagen

Summer School 2024 | Druk en Weerstand

Driedaags programma voor ervaren financieel professionals

Details
Lengte

3 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 17 juli 2024, Zeist

Prijs (excl. btw)

€ 2.495 (leden)

€ 2.650 (niet-leden)

PE

20

Topsporters kunnen niet zonder druk. Juist de druk om te presteren is nodig voor gouden medailles, een kampioenschap, een recordtijd. De druk kan ook wel eens te veel worden, waar dan weer de prestaties onder lijden. Een sporter moet als het nodig is weerstand kunnen bieden, weerbaar zijn.

Dat geldt ook voor ‘topsporters’ in het bedrijfsleven: de financieel professionals. In deze driedaagse Summer School nemen we even afstand van de dagelijkse werkdruk en trainen we onszelf in weerbaarheid.

Druk hoort voor de financieel professional bij het werk: tijdsdruk, commerciële druk, werkdruk, druk vanuit de aandeelhouders en andere stakeholders, druk om te veranderen. En vergeet niet de druk vanuit jezelf: om te blijven voldoen aan normen en waarden, ethisch te handelen, je aan te passen aan je omgeving. Je ervaart soms te veel druk, of krijgt te maken met tegengestelde krachten. Je hebt weerbaarheid nodig. Niet alleen individueel, maar ook als team, als organisatie.

Deze Summer School zorgt voor een frisse blik op het thema ‘Druk’ door de workshops van experts én de discussies met vakgenoten en gelijkgestemden. Ook inspiratie vanuit de sport draagt bij aan jouw weerbaarheid. En dat gaan we ook gebruiken door de samenwerking met de KNVB: de Summer School vindt plaats op de KNVB Campus in Zeist. Inderdaad, de plek waar het Nederlands team traint. De omgeving is prachtig, de maaltijden uitstekend en Hotel Woudschoten (waar je overnacht) ligt op loopafstand. Jeroen Slop, oud-CFO van Ajax en commissaris van de KNVB, is de ‘hoofdtrainer’ van jullie ‘Summer School-team’.

Wat ga je leren?
We starten met een introductie van onszelf, als leden van de ‘selectie’.
De drie dagen zijn gevuld met ‘krachttrainingen’ door diverse gastsprekers en docenten en met ‘speloefeningen’ gebaseerd op de praktijk:

  Tijdens een Q&A gaan we in gesprek met dr. Hans Wijers, econoom, bestuurder en voormalig politicus, over het maken van keuzes, de noodzaak tot verandering, en zijn toekomstvisie op Nederland.

  Prof. dr. Cokky Hilhorst neemt ons mee in de wereld van AI in combinatie met de toezichthoudende rol. Ook geeft zij inzicht in de beslisvalkuilen rondom ICT-investeringen.

  Scheidsrechter en ondernemer Serdar Gözübüyük laat met een persoonlijk verhaal zien hoe je als persoon en organisatie het beste presteert als je motivatie en inzicht centraal stelt.

  Met Martijn Plaum, CFO bij Tata Steel, gaan we aan de hand van een aantal prikkelende stellingen gezamenlijk het spanningsveld bij Tata Steel onderzoeken.

  Forensisch accountant en onderzoeker Peter Schimmel RA geeft ons een update over de nieuwste inzichten rondom fraude en corruptie, geïllustreerd met veel verhalen uit de praktijk.

  dr. Sander Zeijlemaker RA RE verzorgt een update over de wet- en regelgeving rondom cyberrisicobeheer in de boardroom (NIS2) en geeft tips over de praktische toepassing hiervan.

  Diederik Stolk, een expert op het gebied van AI, ChatGPT en Copilot, geeft ons een update over de effectieve toepassingen van deze kunstmatige intelligentie.

  In een workshop over actuele, ethische vraagstukken rondom oordeels- en besluitvorming gaan we onder leiding van Irene Kramer RC een aantal casussen onderzoeken. Dit met behulp van het NBA moreel besluitvormingsmodel.

  Esther Goedvolk, alias DJ Je Moeder, deelt haar persoonlijke verhaal. Duidelijk wordt waarom haar motto is: feel the fear and do it anyway!

Wat levert het je op?
Je krijgt nieuwe inzichten bij actuele thema’s en ontwikkelt jouw persoonlijke vaardigheden. Je begrijpt wanneer druk nuttig is en hoe je het positief inzet. Je organiseert weerbaarheid en kent je eigen blinde vlekken. In sporttermen: je wordt scherper aan de bal en overziet het speelveld beter. Je team speelt beter samen en je hebt meer (werk)plezier.

Voor wie is deze Summer School bestemd?
Alle financieel professionals die druk ervaren en daar goed mee willen omgaan.

Schrijf je nu in om zeker te zijn van een plaats, want er is bij deze summercourse maar plaats voor 30 ‘spelers’.

Is de Summer School Druk & weerstand vol, spreekt het programma minder aan of past de periode je niet? Kijk dan eens naar deze mogelijkheid in augustus: Summer School Slagkracht.

Bekijk hieronder de agenda per dag.  
De tijden van de pauzes worden niet vermeld.  
 
Dag 1
Vanaf 09.30 | inloop met koffie en thee
 
10.30 – 11.15 | Opening + kennismaking deelnemers
Voorstelronde met de deelnemers en een vooruitblik op het programma door Jeroen Slop RA, commissaris KNVB en moderator tijdens deze drie dagen. 
 
11.15 – 12.00 | Lessen van de scheidsrechter
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük laat met een persoonlijk verhaal zien hoe je als persoon en organisatie het beste presteert als je motivatie en inzicht centraal stelt. 
 
12.00 – 13.00 | Lunch
 
13.00 – 15.00 | Graag nooit tot ziens: over fraude en corruptie
Forensisch accountant en onderzoeker Peter Schimmel RA geeft ons een update over de nieuwste inzichten rondom fraude en corruptie, geïllustreerd met verhalen uit de praktijk. 
 
15.15 – 17.30 | Cyberrisicobeheer in de boardroom (NIS2)
Dr. Sander Zeijlemaker RA RE verzorgt een update over de wet- en regelgeving rondom cyberrisicobeheer in de boardroom (NIS2) en geeft tips over de praktische toepassing hiervan. 
 
18.00 – 19.30 | De noodzaak van verandering
We gaan in gesprek met dr. Hans Wijers, econoom, bestuurder en voormalig politicus, over het maken van keuzes, de noodzaak tot verandering, en zijn toekomstvisie op Nederland. 
 
Vanaf 19.30 | Diner
 
Dag 2
09.00 – 12.30 | Toezicht & AI | Besluitvorming & beslisvalkuilen in ICT  
Prof. dr. Cokky Hilhorst neemt ons mee in de wereld van AI in combinatie met de toezichthoudende rol. Ook geeft zij inzicht in de beslisvalkuilen rondom ICT-investeringen. 
 
12.30 – 13.15 | Lunch
 
13.15 – 15.15 | Het spanningsveld bij Tata Steel
Met Martijn Plaum, CFO bij Tata Steel, gaan we aan de hand van een aantal prikkelende stellingen gezamenlijk het spanningsveld bij Tata Steel onderzoeken. 
 
15.30 – 17.00 | ChatGPT en Copilot in finance
Diederik Stolk, een expert op het gebied van AI, ChatGPT en Copilot, geeft ons een update over de effectieve toepassingen van deze kunstmatige intelligentie. 
 
17.30 – 19.00 | Buitenactiviteit 
We gaan naar buiten. Bepaal zelf of je gaat wandelen met vakgenoten of meedoet aan de activiteit. 
 
Vanaf 19.30 | Diner
 
Dag 3
09.00 – 12.30 | Morele besluitvorming: actuele casussen
In deze workshop over actuele, ethische vraagstukken rondom oordeels- en besluitvorming gaan we onder leiding van Irene Kramer RC een aantal casussen onderzoeken. Dit met behulp van het NBA moreel besluitvormingsmodel. 
 
12.30 – 13.30 | Lunch
 
13.30 – 15.00 | Als je oude systeem niet meer klopt
Esther Goedvolk, alias DJ Je Moeder, deelt haar persoonlijke verhaal. Duidelijk wordt waarom haar motto is: ‘feel the fear and do it anyway!’ 
 
14.30 – 15.00 | Terugblik, afsluiting
 

Sander Zeijlemaker
Sander Zeijlemaker
Directeur
Sander Zeijlemaker is directeur van Disem Institute en gespecialiseerd in bestuurlijke vraagstukken rondom cybersecurity. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het adviseren van beleidsmakers en bestuurders, zowel bij Fortune-500 als bij MKB-organisaties, op het gebied van strategische IT-operaties, bedrijfsveranderingen en cyberrisico's. Hij is een internationale spreker en schrijver op gebied van strategisch cyberriskmanagement. Sander Zeijlemaker is een Research Affiliate bij het Massachusetts Institute… Meer info
fallback
Hans Wijers
Bestuurder, voormalig politicus
Hans Wijers is bestuurder en voormalig minister van Economische Zaken in het kabinet Kok I. Hij was tot 2012 bestuursvoorzitter van AkzoNobel. Meer info
Serdar Gözübüyük
Serdar Gözübüyük
Scheidsrechter en ondernemer
Serdar Gözübüyük is de jongste arbiter die promoveerde op de door FIFA opgestelde lijst van internationaal fluitende scheidsrechters. Hij zet zich in voor sportiviteit, respect en het behalen van je dromen. Als rolmodel voor jongeren straalt hij leiderschap uit; vanuit de sportwereld en zijn bedrijf motiveert en inspireert hij. Vanuit zijn ondernemerschap en scheidsrechterschap laat hij zien hoe je met tegenslag(en) omgaat, iets waar hij… Meer info
Peter Schimmel
Peter Schimmel
Partner BDO Netherlands, forensisch accountant en onderzoeker
Peter Schimmel is sinds 1984 forensisch accountant/onderzoeker naar feiten en adviseur in (potentiële) conflictsituaties en specialist integriteit-risico-management. Hij heeft naar schatting meer dan 1.000 opdrachten geleid en/of uitgevoerd in Nederland en internationaal. Peter heeft leidende posities vervuld bij de forensic accounting & integrity advisory onderdelen van KPMG, Andersen (initiator), EY (herstart en opbouw forensic Europa) en Grant Thornton (initiator) en heeft vanaf 2020 tot 2024… Meer info
Jeroen Slop
Jeroen Slop
Financieel directeur
Jeroen werkte van 1987 tot 1992 als RA bij Ernst & Young. Na verschillende functies in de oliewereld keerde hij in 1998 terug naar zijn geboortestad en trad in dienst als financieel directeur van Ajax. Na ruim 20 jaar Ajax is Jeroen per juli 2019 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de KNVB. Meer info
Martijn Plaum
Martijn Plaum
CFO Tata Steel
Martijn Plaum, bedrijfseconoom, is sinds 2022 CFO bij Tata Steel Nederland BV. Daarvoor heeft hij ruim 19 jaar in verschillende financiële functies bij Shell gewerkt, meest recentelijk als Vice President Finance - Gas, Power and Environmental Products Trading. Meer info
Diederik Stolk
Diederik Stolk
Ondernemer en AI-trainer
Diederik is ondernemer en ervaren AI-trainer met uitgebreide prompt-ervaring. Hij is mede-oprichter van AI-Advies & Training, een bedrijf dat teams, bedrijven en professionals traint in de effectieve toepassing van kunstmatige intelligentie. Daarnaast heeft hij expertise op het gebied van (internationale) crisisbeheersing en wargaming. Diederik werkt daarnaast bij het NAVO Civil Military Cooperation Center of Excellence, en verricht opdrachten voor ministeries als Defensie en Buitenlandse Zaken.… Meer info
Cokky Hilhorst
Cokky Hilhorst
Hoogleraar Business Information Systems en directeur van het Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control aan Nyenrode Business Universiteit.
Prof. dr. Cokky Hilhorst combineert in haar werk inzichten uit verschillende academische disciplines, zoals economie, informatica en informatie management. Hilhorst combineert kennis van de digitalisering van organisaties met kennis van softwaresystemen en de toepassingen ervan. Ze doceert over onderwerpen als IT-investeringen, besluitvorming en risico’s, data en digitale transformatie. Meer info
Irene Kramer
Irene Kramer
Governance & financieel professional
Irene Kramer is een ervaren governance & financieel professional, met ervaring in het for-profit bedrijfsleven (15 jaar Unilever) en bij de publiekrechtelijke not-for-profit Nederlandse beroepsorganisatie van Accountants (13 jaar NBA). Centraal in Irenes loopbaan en bijdragen staan leren en ontwikkelen, en de rol van onderwijs, onderzoek en kennisontwikkeling daarin. Meer info
Esther Goedvolk
Esther Goedvolk
DJ Je Moeder
Esther Goedvolk is urban DJ onder de artiestennaam DJ Je Moeder. Tot 2013 werkt zij onder meer als televisieproducer en communicatie adviseur. Dat jaar zette een operatie aan een bottumor alles op zijn kop en leefde zij jarenlang als chronisch pijnpatiënt. Na een aantal jaar ging het beter en dacht Esther vaak aan de 80’er jaren toen zij eerder DJ was. Nu draait zij op… Meer info
Summer School 2024 | Druk en Weerstand
Startdatum 17 juli
wo 17 juli 2024
10:30 - 19:30
Zeist
do 18 juli 2024
9:00 - 19:00
Zeist
vr 19 juli 2024
9:00 - 15:30
Zeist
Routebeschrijving