Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Professioneel stemgebruik

Het verschil tussen inhoud hebben en inhoud overdragen

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 26 september 2024, Breda

ma 2 december 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 650 (leden)

€ 750 (niet-leden)

PE

6

Vergroot je vermogen om stem en spraak concreet en praktisch in te zetten ter ondersteuning van je verhaal. Zo kun je het verschil maken: of het verhaal niet, half - of met interesse wordt gevolgd. Leer om met behulp van adequaat stemgebruik gehoord te worden en met je boodschap te inspireren en te motiveren.

Wie zijn stem goed gebruikt komt geloofwaardig en krachtig over. De kwaliteit van je spraak bepaalt voor een groot deel of en hoe een boodschap overkomt. Luisteraars nemen van lang niet elke spreker de inhoud van de boodschap aan. De manier waarop je de inhoud vormgeeft kan sterk afdoen of bijdragen aan de betekeniswaarde die aan de boodschap wordt gehecht.

Vergroot je vermogen om stem en spraak concreet en praktisch in te zetten ter ondersteuning van je verhaal. Zo kun je het verschil maken: of het verhaal niet, half - of met interesse wordt gevolgd. Leer om met behulp van adequaat stemgebruik gehoord te worden en met je boodschap te inspireren en te motiveren.

Doelstelling
De training verschaft inzicht in de eigen manier van spreken. Hoe is jouw huidige spreektechniek, wat zijn daarin de bruikbare elementen en hoe verhoog je de kwaliteit van de techniek. Leer deze elementen oefenen en gebruiken en concreet in te grijpen in de manier waarop je overkomt om zo de impact van de pres(en)tatie te vergroten. Je kunt met deze kennis direct in de praktijk aan de slag.

Inhoud
Tijdens de training komt het volgende aan bod:

  • Kennis en vaardigheden opdoen rond stem, spraak en spreektechniek - de elementen kennen, oefenen en hanteren;
  • De invloed van spreektechniek op de boodschap die je wilt overbrengen - je luistert, oefent en experimenteert met de principes die hierbij van toepassing zijn;
  • Onderzoek en inzet van de persoonlijke dynamiek in relatie tot spreken;
  • Je taak en rol (als leidinggevende) erkennen, bevestigen en realiseren via stem en spraak, teneinde de boodschap helder en concreet over het voetlicht te brengen;
  • Toepassing, oefening en feedback.

In de ochtend werken we collectief, in de middag wordt met elke deelnemer persoonlijk en centraal gewerkt. Je krijgt aanwijzingen en richtlijnen (eventueel specifieke oefeningen) aangereikt en je werkt met de feedback van de deelnemers.

Boek
Alle deelnemers krijgen na de cursus het boek mee van Alex: "Hoe zal ik het zeggen - Sleutelen aan je stem voor sprekende professionals en professionele sprekers." Met behulp van dit boek kun je ook na de cursus aan de slag met oefeningen, praktische tips en herkenbare voorbeelden.

Bestemd voor
Financiële professionals die hun verbale vaardigheden effectief willen leren vergroten om hun boodschap bij de toehoorder te laten 'landen'.

 Deze cursus legt minder nadruk op het belang van inhoudelijke en een meer dan gemiddelde nadruk op de inzet van persoonlijke eigenschappen in het werk. Wellicht zijn je collega's juist daarom zo enthousiast over de gevolgde cursus; met name over de mate van bewustwording en opgedane vaardigheid op het gebied van spreken als onderdeel van een professionele werkwijze.

Enige citaten uit de evaluaties:
"Een van de beste cursussen die ik gehad heb. Een topdocent ook. In de top 3."

"Ik vond het een erg nuttige, relevante en vooral ook leuke en leerzame cursus. Ik raad het iedereen aan een dergelijke cursus te volgen."

"Deze cursus is voor iedereen leerzaam. Een dagje uit de comfortzone. Met positieve feedback en een goed gevoel ga je naar huis. Top!"

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.

 

Alex Boon
Alex Boon
Stem/spraakdocent en sprekerstrainer
Alex Boon werkt als stem/spraakdocent en sprekerstrainer met sprekers, bestuurders, leidinggevenden/managers, politici en mensen met een spreekberoep. Daarnaast coacht hij hen bij de professionele reflectie op hun persoonlijke dynamiek en de inzet daarvan in de communicatie tijdens de uitvoering van hun taak. Meer info
Professioneel stemgebruik
Startdatum 26 september
do 26 september 2024
9:30 - 17:00
Breda
Routebeschrijving
Startdatum 2 december
ma 2 december 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving