Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Organisatie en politieke sensitiviteit

Effectiviteit vergroten in spel van macht en invloed

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 10 oktober 2024, Amsterdam

do 12 december 2024, Sassenheim

Prijs (excl. btw)

€ 695 (leden)

€ 795 (niet-leden)

PE

6

Het spel van macht en invloed. Om als financial in het publieke domein dingen voor elkaar te krijgen, moet je de spelregels goed kennen. Hoe politieker de organisatie, hoe belangrijker het is om de informele organisatie te doorgronden en je eigen gedrag erop af te stemmen. Pas dan kun je effectief zijn. Tijdens deze eendaagse cursus krijg je op interactieve wijze inzicht in de organisatie en politieke sensitiviteit.

Deze cursus geeft je praktische inzichten om het machtsspel in jouw organisatie te doorgronden en tools waarmee je jouw invloed in dit spel vergroot. Het begrip 'macht' en je bewustwording van hoe macht werkt, staat centraal. Wat is machtsdynamiek en hoe werkt dat in jouw directe omgeving? Hoe en wanneer kun je daarop invloed uitoefenen? Welke wetmatigheden spelen daarin een belangrijke rol?
 
Wat ga je leren?
Zelfbewustzijn is binnen het machtsspel cruciaal: grip krijgen op verwerven, gebruiken en uitbreiden van je eigen macht en invloed.

  • Inzicht inbegrippen macht & invloed en kent de logica van op macht georiënteerd gedrag.
  • Herkennen van de machtsbasis en -dynamiek in diverse typen organisaties.
  • Herkennen en begrijpen van de sociale structuur van jouw eigen organisatie.
  • De wetten van macht herken je en pas je toe: je herkent macht en bijbehorend gedrag en weet hoe een machtsstrijd eruit ziet.
  • De bronnen van macht en bewustwording van jouw eigen handelen.

Wat levert het je op?
Na deze training herken je de informele machtsstructuur in jouw organisatie(onderdeel), gebruik je de tools waarmee je het krachtenveld doorgrondt en ben je in staat een praktisch actieplan op te stellen.

De interactieve manier waarop je met mededeelnemers/gelijkgestemden de praktische toepasbaarheid én voorbeelden deelt. Immers, informele macht is niet altijd duidelijk zichtbaar en alleen door met elkaar voorbeelden en praktijkcases te bespreken, begrijp je ‘het spel’ beter en handel je effectiever zowel binnen je eigen organisatie, als in de keten waarin de organisatie opereert.

Voor wie is de cursus bestemd?
Financials werkzaam binnen de (semi-)publieke sector, grote organisaties of werkzaam binnen een politieke omgeving.

Eva van Wijngaarden
Eva van Wijngaarden
Management consultant
Eva van Wijngaarden werkt als management consultant op het gebied van risicomanagement en auditing en benadert deze onderwerpen vanuit een gedragsmatige invalshoek. Hierbij past zij gedragswetenschappelijke kennis toe om de kloof tussen papier en praktijk te dichten. Daarnaast is zij gastdocent op Nyenrode en verzorgt zij daar het college 'De grenzen van rationaliteit' voor studenten Advanced Auditing. Meer info
Karel van Wijngaarden
Karel van Wijngaarden
Trainer, consultant en personal coach
Karel is gefascineerd door projecten. Projecten hebben vele kenmerken die hij prettig vindt. Ze zijn gericht op het realiseren van iets nieuws, kennen risico’s en kansen, hebben een begin en een eind, en een eigen dynamiek en identiteit. Projecten doen een appèl op het beste wat mensen in huis hebben. Projecten managen is een vak. En in dit vak is leiderschap de sleutel tot projectsucces.… Meer info
Organisatie en politieke sensitiviteit
Startdatum 10 oktober
do 10 oktober 2024
10:00 - 17:15
Amsterdam
Routebeschrijving
Startdatum 12 december
do 12 december 2024
10:00 - 17:15
Sassenheim
Routebeschrijving