Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

IFRS Up-to-date

Volledig op de hoogte van alle recente IFRS-wijzigingen

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 20 november 2024, Utrecht

wo 18 december 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 695 (leden)

€ 795 (niet-leden)

PE

7

In deze eendaagse cursus leer je over actuele IFRS-ontwikkelingen, 'lessons learned' van recent ingevoerde nieuwe IFRS, actuele praktijkdiscussies, evenals IFRS-verslaggevingsstandaarden voor niet-financiële verslaggeving in vergelijking met Nederlandse en Europese regelgeving.

Na de grote aanpassingen (IFRS 9, 15 en 16) kent IFRS dit jaar minder wijzigingen dan in voorgaande jaren. Het is uiteraard van belang dat je wel op de hoogte bent van deze wijzigingen. Hiernaast gaat de IFRS update uitgebreid in op de uitspraken van de Interpretations Committee de (gevolgen van) post-implementation reviews (PIRs), de toezichtsbeslissingen en prioriteiten van toezichthouders.

Het onderwerp niet-financiële rapportage wint de laatste jaren enorm aan belang. Tijdens de IFRS-update besteden we ook aandacht aan de nieuwe standaarden van de International Sustainability Standards Board (ISSB) in vergelijking met de European Sustainability Reporting Standards (ESRS) welke door de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) worden opgesteld.

Wat ga je leren?
Na deze cursus:

  • Ben je op de hoogte van de nieuwe en gewijzigde standaarden en interpretaties die in het lopende boekjaar voor het eerst van toepassing zijn.
  • Weet je welke wijzigingen per 1 januari van het nieuwe jaar ingaan.
  • Ken je de voortgang van enkele belangrijke projecten van de IASB.
  • Weet je welke aanpassingen in verslaggeving je nu al kunt doorvoeren.
  • Discussiëren over actuele IFRS-toepassingsissues.
  • Ken je de ontwikkelingen op het gebied van niet-financiële verslaggeving.

Wat levert het je op?

  • Na de cursus ben je volledig op de hoogte van nieuwe en gewijzigde IFRS-standaarden en interpretaties die voor het eerst van toepassing zijn in het huidige boekjaar, wat cruciaal is voor nauwkeurige financiële verslaggeving.
  • Inzicht in wijzigingen die op 1 januari van het nieuwe jaar ingaan, waardoor je proactief kunt anticiperen op toekomstige rapportageverplichtingen en compliance.
  • Je verwerft kennis over de voortgang van belangrijke IASB-projecten, begrijpt de bredere impact van ontwikkelingen op informatiesystemen en bedrijfsactiviteiten en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in niet-financiële verslaggeving.

Bestemd voor
Accountants, controllers en financieel professionals met IFRS-kennis die in één dag bijgepraat willen worden over relevante ontwikkelingen.

Citaten van enkele deelnemers:
- Goede selectie van focus aandachtsgebieden en achtergrond van ontwikkeling van bepaalde EV standaarden
- Voor mensen die werken met IFRS is dit een zeer waardevolle (jaarlijkse) cursus.
- Gegeven door twee docenten die er erg veel van weten en hun passie op een voortreffelijke wijze delen.

Ton Meershoek
Ton Meershoek
Technical Expert Financial Reporting AFM, Lecturer financial reporting Nyenrode Business Universiteit, IOSCO C1 observer IFRS IC en former member of the Advisory Council of the IASB. Meer info
IFRS Up-to-date
Startdatum 20 november
wo 20 november 2024
9:45 - 18:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 18 december
wo 18 december 2024
9:45 - 18:00
Utrecht
Routebeschrijving