Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

2 dagen

Financiële functie 2.0: how to change

Effectiviteit en efficiency in perspectief

Details
Lengte

2 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 16 oktober 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 1.495 (leden)

€ 1.595 (niet-leden)

PE

12

Dit programma helpt je bij het scherp krijgen van je visie, laat je ontdekken waar je financiële functie staat in haar ontwikkeling en reikt je bouwstenen aan voor ‘de roadmap’ om tot een financiële functie te komen die klaar is voor de toekomst.

Mede door technologische ontwikkelingen verandert er veel binnen de financiële functie van ondernemingen en instellingen. Traditionele rollen lijken eenvoudig over te nemen door snel lerende softbots die ook nog eens geen fouten maken en nooit ziek zijn. Laat diezelfde robots los op een berg data en ze voorspellen je toekomst. Voor de ene financial een lonkend perspectief, voor de ander een gruwel dat hij/zij met afschuw op zich af ziet komen.

Zoals altijd is de werkelijkheid genuanceerder en komt er meer bij de toekomstgerichte ontwikkeling van de financiële functie kijken dan simpelweg digitaliseren en robotiseren. Voorsorteren op ontwikkelingen, je positie bepalen en een roadmap voor de toekomst opstellen is in zekere zin een ‘must’ wil je niet onaangenaam verrast worden.

Wat ga je leren?

  • Wat is de ambitie van de financiële functie en hoe geef ik die vorm en inhoud.
  • Waar bestaat onze ‘professional value added’ uit en hoe hebben we impact.
  • Waar staat mijn financiële functie in haar ontwikkeling.
  • Wat kan ik allemaal doen met data science, digitalisering en robotisering.
  • Wat is de impact op onze processen, systemen maar vooral de mens.
  • Wat betekent strategische personeelsplanning voor onze financiële medewerkers.
  • Wat voor ontwikkelstappen moeten we zetten en vooral hoe.
  • Hoe kom ik tot een ‘smart’ roadmap.
  • Hoe veranderen we effectief en efficiënt en wat komt daarbij kijken.

Wat levert het je op?
Dit programma helpt je bij het scherp krijgen van je visie, laat je ontdekken waar je financiële functie staat in haar ontwikkeling en reikt je bouwstenen aan voor ‘de roadmap’ om tot een financiële functie te komen die klaar is voor de toekomst.

Werkwijze
We zetten de rollen van de financiële functie in het perspectief van concrete doelstellingen per rol en verdiepen op wat dit betekent voor de kwaliteit van mensen, processen en informatievoorziening en welke methoden en technieken echt kunnen helpen. Omdat ook cultuur daarin een veel onderschatte en sterke spelbepaler is, komt ook ‘verander-agentschap’ uitgebreid aan bod.

Voor wie?
Je bent CFO/ financieel directeur, business- of corporate controller, accountant in business, manager Finance & Control of in ander opzicht betrokken bij de ontwikkeling van de financiële functie. Voor deelname is van belang dat je de eigen situatie kunt inbrengen.

Cluster Finance Fit for Future
De financiële functie heeft aan uitdagingen geen gebrek. Alle aanleiding om je aanhoudend en met volle aandacht op de waan van de dag te storten. Tegelijk heb je behoefte aan een nadere analyse op de werkelijke toegevoegde waarde voor de interne klant en het tijdig verzetten van de bakens. Er voor zorgen dat je financiële functie ‘fit voor future’ is en dat ook blijft.

Herken je de uitdaging? Wees gerust, je bent niet alleen. Daarom vind je bij NBA Opleidingen het Cluster Finance Fit for Future met drie op transitie toegesneden programma’s om je op weg te helpen. Naast dit programma bieden we ook Planning & Control 2.0 en  Efficiënter en effectiever rapporteren.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.

Jan de Kroon
Jan de Kroon
Organisatie-adviseur en DGA
Jan de Kroon is organisatie-adviseur en DGA van Improfin Groep, een onderneming die zich specialiseert op het ontwikkelen en verbeteren van financiële functies en financiële professionals door een uitgekiende combi van advies, begeleiding, opleiding & training en hands-on ondersteuning. Meer info
Financiële functie 2.0: how to change
Startdatum 16 oktober
wo 16 oktober 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
do 7 november 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving