Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

2 dagen

Financiële functie 2.0: how to change

Effectiviteit en efficiency in perspectief

Details
Lengte

2 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 16 oktober 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 1.495 (leden)

€ 1.595 (niet-leden)

PE

12

Bij de toekomstgerichte ontwikkeling van de financiële functie komt meer kijken dan simpelweg digitaliseren en robotiseren. Voorsorteren op ontwikkelingen, je positie bepalen en een roadmap voor de toekomst opstellen is een ‘must’ wil je op voorsprong blijven.

Deze cursus helpt je bij het scherp krijgen van je visie, laat je ontdekken waar je financiële functie staat in haar ontwikkeling en reikt je bouwstenen aan voor de ‘roadmap’ om tot een financiële functie te komen die klaar is voor de toekomst.

Door technologische ontwikkelingen verandert er veel binnen de financiële functie van ondernemingen en instellingen. Traditionele rollen worden ogenschijnlijk eenvoudig overgenomen te nemen door snel lerende softbots die ook nog eens foutloos werken en nooit ziek zijn. Laat diezelfde robots los op een berg data en ze voorspellen je toekomst. Voor de ene financial is dit een lonkend perspectief, voor de ander een spookbeeld dat hij/zij met afschuw op zich af ziet komen.

Gelukkig is de werkelijkheid genuanceerder en komt er bij de toekomstgerichte ontwikkeling van de financiële functie meer kijken dan simpelweg digitaliseren en robotiseren. Voorsorteren op ontwikkelingen, je positie bepalen en een roadmap voor de toekomst opstellen is een ‘must’ wil je op voorsprong blijven in jouw vakgebied.

Wat ga je leren?

 • De ambitie van de financiële functie en hoe je die vorm en inhoud geeft
 • Waar bestaat de ‘professional value added’ uit en hoe hebben we meer impact
 • Waar staat mijn financiële functie in haar ontwikkeling
 • Wat kan ik allemaal doen met data science, digitalisering en robotisering
 • Wat is de impact op onze processen, systemen maar vooral de mens
 • Wat betekent strategische personeelsplanning voor onze financiële medewerkers
 • Wat voor ontwikkelstappen moeten we zetten en vooral hoe
 • Hoe kom ik tot een ‘smart’ roadmap
 • Hoe veranderen we effectief en efficiënt en wat komt daarbij kijken

Wat levert het je op?

 • Je hebt je visie op de financiële functie weer scherp
 • Je weet waar je financiële functie in haar ontwikkeling staat
 • Je kent de juiste bouwstenen voor een roadmap naar het inrichten van een toekomstbestendige financiële functie

Werkwijze
We zetten de rollen van de financiële functie in het perspectief van concrete doelstellingen per rol en verdiepen op wat dit betekent voor de kwaliteit van mensen, processen en informatievoorziening en welke methoden en technieken echt kunnen helpen. Omdat ook cultuur daarin een veel onderschatte en sterke spelbepaler is, komt ook ‘verander-agentschap’ uitgebreid aan bod.

Voor wie is de cursus bestemd?

CFO’s/ financieel directeuren, business- of corporate controllers, accountants in business, managers Finance & Control of in ander opzicht betrokken bij de ontwikkeling van de financiële functie. Voor deelname is het van belang dat je de eigen situatie kunt/ wilt inbrengen.

Goed om te weten: cluster financiële functie

De financiële functie heeft met veel uitdagingen te maken. Alle aanleiding om je continu en intensief op nieuwe ontwikkelingen voor te bereiden. Je wilt een analyse maken op de werkelijke toegevoegde waarde voor jouw interne klant en de bakens tijdig verzetten. Wil je op voorsprong zijn bij de ontwikkeling van de financiële functie die ‘fit voor future’ is én blijft? Bekijk dan de drie op transitie toegesneden cursussen om je op weg te helpen. Naast deze cursus bieden we ook Planning en Control 2.0 en Efficiënter en effectiever rapporteren.

Jan de Kroon
Jan de Kroon
Organisatie-adviseur en DGA
Jan de Kroon is organisatie-adviseur en DGA van Improfin Groep, een onderneming die zich specialiseert op het ontwikkelen en verbeteren van financiële functies en financiële professionals door een uitgekiende combi van advies, begeleiding, opleiding & training en hands-on ondersteuning. Meer info
Financiële functie 2.0: how to change
Startdatum 16 oktober
wo 16 oktober 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
do 7 november 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving