Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

E-Learning ethiek

Details
Eerstvolgende startdata & locaties

Continu

Prijs (excl. btw)

€ 150 (leden)

€ 150 (niet-leden)

PE verplichting voor RC/internationale IIA leden

Vanaf 1 januari 2018 dienen alle leden met een internationale IIA-titel jaarlijks verplicht twee uur aan ethiek gerelateerde trainingen te volgen. Dit is onderdeel van de Continue Permanente Educatie van IIA Global en geldt als voorwaarde om de certificering te mogen behouden. De vereiste is van toepassing op alle IIA-certificeringen en -kwalificaties, waaronder CIA, CRMA, CCSA, CGAP, CFSA, CPEA, CPSA en QIAL

Zie verder: Ethical training mandatory for maintaining certificate.

RC’s dienen 3 uur per jaar aan ethiek te besteden. De verplichte PE-activiteit voor ethiek - VRC

Wellicht wist je het al: ethiek is een tak van de filosofie die zich bezighoudt met de kritische bezinning over het juiste handelen. Hartstikke leuk, zo'n definitie, maar wat betekent dit nu eigenlijk voor jou als accountant? En hoe verhoudt ethiek zich tot integriteit? Tijdens deze training ontrafelen we deze begrippen. We staan stil bij de verschillende ethische visies op moreel juist handelen en de relatie tussen ethiek en integriteit.

De Verordening gedrags- en beroepsregels accountants (VGBA) van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) vormt een belangrijke bouwsteen van het morele kompas van de accountant. Iedere accountant dient met de bepalingen uit deze verordening bekend te zijn en ernaar te handelen. Vandaar dat we tijdens deze training de VGBA nader verkennen.

Het klinkt wellicht makkelijk, maar integer handelen vereist wel de nodige morele moed. Als accountant dien je de kritieke momenten waarop morele moed nodig is te kunnen herkennen en opties te kunnen bedenken om moedig te handelen. Tijdens deze training reiken we jou hiervoor een aantal handvatten aan.

De training bestaat uit drie onderdelen:

  • I. Ethiek en integriteit, waar hebben we het over?
  • II. Mijn beroepskaders voor juist handelen
  • III. Mijn morele moed als accountant

De leerstof is opgebouwd uit tekst,downloads, (Engelstalige) video's,citaten en overdenkingen. Het doornemen van de leerstof neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Na afloop van ieder onderdeel volgen een aantal oefenvragen, aan de hand waarvan je kunt toetsen of je de leerstof goed hebt begrepen. Indien gewenst kun je de training tussentijds onderbreken. Om de training te hervatten log je opnieuw in en klik je vervolgens op de knop 'Doorgaan'.

De training eindigt met een examen. Dit examen bestaat uit 25 meerkeuzevragen. Je hebt maximaal 30 minuten om deze vragen te beantwoorden. Om te slagen dien je minimaal 75% van de vragen goed te beantwoorden. Na afloop van het examen zie je direct of je geslaagd bent. Ook wordt dan jouw score per onderdeel getoond. Indien je geslaagd bent, dan ontvang je binnen een week per e-mail het PE-certificaat (goed voor twee PE-punten). Indien je niet geslaagd bent, dan mag je het examen maximaal twee keer herkansen.

Je ontvangt de link naar de e-learning binnen 24 uur. Indien je deze toch niet ontvangen hebt mail dan naar service@sijthoffaccountantsacademy.nl.