Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Visueel Rapporteren

De kracht van getekend advies

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 17 oktober 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 795 (leden)

€ 850 (niet-leden)

PE

7

Als accountant krijg je pas tekenbevoegdheid na het volgen van een intensief opleidingstraject, inclusief voldoende vlieguren in de praktijk. Maar tekenbevoegdheid in de context van deze training is: dat iedereen de bevoegdheid heeft om met een stift in de hand je boodschap visueel te maken!

Iedereen heeft het vroeger op de basisschool gedaan: tekenen. Maar de meesten van ons hebben daarna de stift aan de kant gelegd. Jammer, want tekenen is een enorm krachtige denktool voor jezelf én voor je omgeving of organisatie. Complex vraagstuk of complexe materie? Als je het niet kunt tekenen, dan begrijp je het niet. Die laatste is vrij vertaald naar Albert Einstein, maar wel waar het op neerkomt.

De training is heel ‘hands-on’. Papier en stiften liggen voor je klaar en we gaan er de hele dag mee aan de slag. Zodat je niet alleen ‘luistert naar wat ik erover te vertellen heb’, maar vooral de kracht van het tekenen (en het effect ervan op je mede-cursisten) zelf ervaart!

Uiteraard komt aan bod op welke manieren je deze nieuwe tool kunt gaan toepassen. Want dat is ook waar deze training vooral voor bedoeld is: om je aan te zetten om na de training vooral verder te blijven tekenen, accountant!
 
Wat ga je leren?
Waar moet je mee beginnen als je ergens ‘een tekening’ van wilt maken? Tijdens deze training leer je hoe je die krachtige denktool (weer) kunt gebruiken! En nog krachtiger... om daarna je tekening te delen met anderen om te zien hoe jouw boodschap over komt. Ideeën vertalen naar beelden, een boodschap visualiseren; 

 • Tekeningen gebruiken als denktool binnen communicatie.
 • Betere en duidelijkere adviezen geven door gebruik te maken van visualisaties.
 • Presentatievaardigheden.
 • Dat iedereen kan tekenen!

Wat levert het je op?

 • Je bent doelgerichter (in werk & privé).
 • Je kunt zelf je ideeën, plannen en boodschappen visualiseren.
 • Je begrijpt en onthoudt complexe materie en vraagstukken beter.
 • Je kunt complexe materie op een eenvoudige wijze uitleggen.
 • Je verbetert de samenwerking met anderen aanzienlijk door je boodschap/je advies visueel te maken.
 • Je communicatieve vaardigheden richting een ander zijn nog nooit zo goed geweest.
 • Meer plezier in je werk!

Voor wie is de cursus bestemd? 
Voor iedere accountant of financieel professional die zijn/haar adviesvaardigheid, communicatievaardigheid en creativiteit wil versterken.

Ferry Timp
Ferry Timp
De Tekenende Accountant
Ferry is zijn carrière gestart bij PwC. Op 18-jarige leeftijd begon hij daar aan een werk/leer-traject, waarbij hij op de vrijdagen in de collegebanken zat bij Nyenrode Business Universiteit. Na bijna 12,5 jaar is Ferry overgestapt naar de gemeente Leiden om daar als intern accountant de Interne Audit Functie aan te sturen en klaar te maken voor de toekomst. Inmiddels heeft Ferry het roer omgegooid:… Meer info
Visueel Rapporteren
Startdatum 17 oktober
do 17 oktober 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving