Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Psychologie van de oordeelsvorming

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 27 november 2024, Sassenheim

Prijs (excl. btw)

€ 895 (leden)

€ 995 (niet-leden)

PE

6

Oordeelsvorming vormt een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van financials. En vindt plaats op veel meer momenten dan dat we ons bewust zijn. Toch staan we onvoldoende stil bij de manier waarop allerlei psychologische processen deze oordeelsvorming beïnvloeden. Financials zien zichzelf vaak als rationele en objectieve beslissers, maar is dat wel zo?

In deze cursus wordt kennis over de oordeelsvorming vanuit een gedragswetenschappelijke invalshoek toegepast op de financial. Hoe oordelen mensen? Welke valkuilen kunnen deze oordeelsvorming (al-dan-niet onbewust) beïnvloeden? En hoe kun je je intuïtie effectief inzetten?

Doelstelling
In deze cursus adresseren we de volgende leerdoelen:

  • het kennismaken met oordeelsvorming vanuit een gedragswetenschappelijke invalshoek
  • leren hoe mensen oordelen
  • het herkennen van de belangrijkste valkuilen (zowel op individueel als op groepsniveau)
  • het, vervolgens, leren voorkomen van deze valkuilen ter verbetering van je oordeelsvorming
  • leren onder welke voorwaarde intuïtie gebruikt kan worden
  • leren welke mogelijkheden er zijn om de oordeelsvorming te verbeteren

Inhoud
Op basis van psychologische theorie en praktische voorbeelden uit de publieke sector bespreken we hoe het oordeelsvormingsproces bij mensen werkt. De meest recente kennis vanuit de psychologie wordt gecombineerd met kennis over de werkwijze van financials. Er wordt geen psychologische voorkennis verondersteld: de te behandelen theorie is op instapniveau (basis).

Bestemd voor
Accountants (AA/RA's), Controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's) en andere financiële professionals die werkzaam zijn bij overheden en andere organisaties in de publieke sector.

Edwin Hummel
Edwin Hummel
Auditmanager
Edwin Hummel RE RO CISA is werkzaam als auditmanager bij Auditdient Rijk (ADR) bij het Ministerie van Financiën. Voor zijn referaat over de oordeelsvorming van de auditor ontving hij in 2009 de Arie Molenkamp Award. Hij is sinds 2015 als buiten-promovendus verbonden aan het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen waar hij onderzoek doet naar de rol en het effect van intuïtie in… Meer info
Annemarie Wennekers
Annemarie Wennekers
Sociaal psycholoog
Annemarie Wennekers is gepromoveerd sociaal psycholoog en heeft een achtergrond in de sociale- en gedragswetenschappen. Meer info
Psychologie van de oordeelsvorming
Startdatum 27 november
wo 27 november 2024
10:00 - 17:15
Sassenheim
Routebeschrijving