Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Online training Duurzaamheid in de Samenstelpraktijk

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 10 oktober 2024

do 12 december 2024

Prijs (excl. btw)

€ 395 (leden)

€ 445 (niet-leden)

PE

4

In dit interactieve online training wordt invulling gegeven aan de onderdelen “Basis” en het kennisgerichte deel van “Onthouden & Begrijpen” van het verplichte thema duurzaamheid. De kern: hoe is duurzaamheid op het werk(veld) van een mkb-accountant van toepassing.

Een mkb-accountant krijgt vanuit verschillende invalshoeken met duurzaamheid te maken. Cliënten moeten voldoen aan wet- en regelgeving, willen investeren of moeten gegevens aandragen aan partijen in de keten. Door vanuit verschillende relevante invalshoeken naar dduurzaamheid te kijken wordt inzicht verkregen in de mogelijke raakvlakken met de praktijk.

Wat ga je leren?
Een invulling van de volgende leerdoelen wordt bereikt:

  • Het maatschappelijke vraagstuk – inclusief ontwikkelingen daarin - rondom duurzaamheid en ESG duiden.
  • Invulling geven aan de cliënten en de accountantseenheid over het maatschappelijk vraagstuk rondom duurzaamheid en ESG en de ontwikkelingen daarin.
  • Kennis over duurzaamheids-/ESG-verslaggeving om deze op een pragmatische wijze te kunnen vertalen voor de eigen opdrachten.
  • Het kunnen verkrijgen van (reguliere) verantwoordingsinformatie door de cliënten, uit te breiden met duurzaamheids-/ESG-informatie.

Wat levert het je op?

  • Het (beter) onderkennen en duiden van het maatschappelijke vraagstuk – inclusief ontwikkelingen daarin - rondom duurzaamheid en ESG.
  • Verbeterd inzicht in de wet- en regelgeving rondom duurzaamheid.
  • Verbeterd en verdiept inzicht in duurzaamheids-/ESG-verslaggeving.
  • Verbeterde vaardigheid in het vertalen van gegevensvragen van derden naar het kunnen verkrijgen van (reguliere) verantwoordingsinformatie door de cliënten.
  • Verbeterde vertaling van de wet- en regelgeving rondom duurzaamheid naar de rol van de mkb-accountant.

Voor wie is deze online training?
Accountants in het mkb en de medewerkers van een accountantspraktijk die een accountant ondersteunen bij de opdrachten in de samenstellingspraktijk.

  • Deze online training is interactief en praktijkgericht.

 

Sytze de Swart
Sytze de Swart
Docent wet- en regelgeving voor accountants
Sytze de Swart adviseert ondernemers en bestuurders op diverse vakgebieden. Externe verslaggeving, belastingen en juridische structuren vormen daarin de kern. Voor accountants verzorgt Sytze interactieve trainingen en webinars, gericht op de wisselwerking tussen theorie en praktijk. Hierbij ligt de nadruk op de (toepassing van de) regelgeving. Meer info
Online training Duurzaamheid in de Samenstelpraktijk
Startdatum 10 oktober
do 10 oktober 2024
8:30 - 12:45
Online
Startdatum 12 december
do 12 december 2024
8:30 - 12:45
Online