Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

2 dagen

Duurzaam leiderschap

Impactvol leiderschap in de publieke sector

Details
Lengte

2 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

di 12 november 2024

Prijs (excl. btw)

€ 1.600 (leden)

€ 1.750 (niet-leden)

PE

12

Leidinggevenden in de publieke sector staan  voor enorme uitdagingen. Je moet resultaten en doelen realiseren binnen een uitdagende politiek-bestuurlijke omgeving en in een steeds veranderende én complexere wereld. Dat vraagt om specifieke vaardigheden en excellent leiderschap. In deze interactieve tweedaagse krijg je inzicht op jouw eigen leiderschapsstijl en hoe je diverse vormen van leiderschap kan inzetten.

In tijden van grote verandering en transities heb je als leidinggevende de taak je team te motiveren en vooruit te helpen. Je moet zorgen voor een gezonde, veilige en inclusieve werkomgeving en voor duurzame inzetbaarheid van jouw personeel. Dat betekent dat je als leidinggevende aan de ontwikkeling van je vaardigheden moet blijven werken: goede (feedback)gesprekken voeren, duidelijk maken wat ambitie, visie en missie van de organisatie zijn, sturen op resultaat. Maar ook jouw EQ (emotionele intelligentie) wordt steeds belangrijker om mensen te verbinden. Stimuleren van innovatie, situationeel leidinggeven, motiveren van samenwerking, nemen van eigenaarschap, en van collectieve verantwoordelijkheid.

Uit onderzoek blijkt  dat de meest succesvolle leiders een inspirerende visie hebben, waarde gedreven zijn, creatieve- en innovatieve vermogens bezitten en hun team weten te ondersteunen en te coachen. 

In deze tweedaagse training leer en/of verdiep je onmisbare vaardigheden waarmee je een positieve impact maakt op je team en je organisatie.

Programma

Excellent leiderschap in de publieke sector is een tweedaagse training en bestaat uit 4 modules: inspirerende leidinggeven, waardegedreven leidinggeven, innovatief leidinggeven, en coachend leidinggeven.

Als voorbereiding op de training neem je de Multifactor Leadership Questionnaire af. Dit is een test om te bepalen wat je huidige leiderschapsstijl is en wat je ontwikkelbehoeftes zijn. 

Excellent leiderschap in de publieke sector is een tweedaagse training en bestaat uit 4 modules: inspirerende leidinggeven, waardegedreven leidinggeven, innovatief leidinggeven, en coachend leidinggeven.

Als voorbereiding op de training neem je de Multifactor Leadership Questionnaire af. Dit is een test om te bepalen wat je huidige leiderschapsstijl is en wat je ontwikkelbehoeftes zijn.

Wat ga je leren?

 • Inzicht in wie je bent als leider, wat je kracht is en hoe je die kunt optimaliseren.
 • Ervaren hoe je je team kunt motiveren om boven de norm te presteren.
 • Ontwikkelen van een inspirerende visie waarmee je je team kunt motiveren.

.      Hoe je de positieve kracht uit jouw team versterkt met behulp van de leiderschapstool ‘Waarderend onderzoeken’ (Appreciative Inquiry )

 • Hoe je een klimaat van innovatie en eigenaarschap creëert binnen je team
 • Toepassen van creatieve vaardigheden voor het effectief managen van mensen en processen
 • De nieuwste motivatietheorieën en hoe je die kunt gebruiken.
 • Hoe je elk individueel teamlid de leiderschapsstijl biedt die hij/zij/het nodig heeft (‘situationeel leiderschap’)
 • Oefenen met concrete coaching- en feedback .

Voor wie is deze training?

Voor (Register) Controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's), Internal Auditors, Overheidsaccountants, Controlerend Accountants (AA/RA's) en andere financiële professionals werkzaam in en/of voor het publieke domein.

 

 

Module 1: Inspirerend leidinggeven, dag 1, dagdeel 1 Wat is jouw leiderschapsstijl? Hoe kun je met een sterke visie mensen motiveren en aan je verbinden?

 • Krijg inzicht in wie je bent als leider, wat je kracht is en hoe je die kunt optimaliseren.
 • Ervaar hoe je je team kunt motiveren om boven de norm te presteren
 • Ontwikkel een inspirerende visie waarmee je je team kunt motiveren
 • Module 2: Waarde gedreven leidinggeven, dag 1, dagdeel 2
  In deze module onderzoeken we de kracht van je persoonlijke waardes en hoe je een rolmodel kunt zijn voor je team. Ook maken we kennis met Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken), een onmisbare leiderschapstool waarmee je de positieve kracht uit je team weet te halen.
 • Ervaar de kracht van waarde gedreven leidinggeven en werk aan vertrouwen en respect binnen je team.
 • Leer concrete tool waarmee je positieve energie in je team kunt brengen en mensen kunt verbinden.

Module 3: Innovatief leidinggeven, dag 2, dagdeel 1
In een tijd waarin de wereld steeds sneller verandert zijn innovatieve vermogens van levensbelang. Ze zorgen ervoor dat je flexibel kunt inspelen op die veranderingen en die om kunt zetten om positieve impact te creëren.

 • Leer hoe je een klimaat van innovatie en eigenaarschap kunt creëren binnen je team
 • Ontdek een verscheidenheid aan creatieve vaardigheden voor het managen van mensen en processen die bijdragen aan positieve organisatieverandering. 

Module 4 Coachend leidinggeven, dag 2, dagdeel 2
Een van de meest effectieve manieren om mensen te motiveren is aandacht te hebben voor hun individuele kwaliteiten en behoeften. Deze module gaan we kijken naar je coachende vaardigheden. Hoe kunt je elk individu in je team optimaal motiveren en stimuleren?

 • Ontdek de nieuwste motivatietheorieën en hoe je die kunt gebruiken.
 • Leer hoe je elk individueel teamlid de leiderschapsstijl kun bieden die hij of zij nodig heeft.
 • Oefen met concrete coaching- en feedback .

 

 

 

Julia Bless
Julia Bless
Eigenaar
Julia Bless is gespecialiseerd in zakelijk creatief denken en innovatie. Zij begeleidt bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en bij het vinden van innovatieve oplossingen. Julia is eigenaar van House of Change - een opleidingsinstituut voor Leiderschap en Innovatie. Daarnaast ontwikkelt en faciliteert zij trainingen. Door haar achtergrond in het theater kan ze putten uit een rijke bron aan verschillende methodes, technieken en didactische… Meer info
Duurzaam leiderschap
Startdatum 12 november
di 12 november 2024
9:30 - 17:00
Wordt nader bekend gemaakt
di 26 november 2024
9:30 - 17:00
Wordt nader bekend gemaakt