Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Cyberdreigingen voor accountants

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 2 oktober 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 895 (leden)

€ 995 (niet-leden)

PE

12

Cybercriminelen vormen een groeiende bedreiging voor organisaties. Ze verstoren websites met DDoS-aanvallen en gijzelen waardevolle gegevens van organisaties met ransomware, zoals Cryptolocker en WannaCry, om losgeld te eisen. Statelijke actoren weten waardevolle informatie te bemachtigen door middel van cyberspionage en hebben nu zelfs de mogelijkheid om democratische processen te hacken. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft herhaaldelijk vastgesteld dat de digitale veerkracht van organisaties achterblijft bij de voortdurende groei van de dreigingen, waardoor de risico's blijven toenemen. Daarom is cybersecurity niet langer uitsluitend een verantwoordelijkheid van de IT-afdeling. Bestuurders richten zich steeds meer op dit onderwerp en verwachten dat internal auditors hier ook actief bij betrokken zijn.

Je volgt tijdens deze training de e-learning Cybersecurity. Dat doe je tijd- en plaatsonafhankelijk, dus waar en wanneer je zelf wil. De kennis die je tijdens het doorlopen van deze e-learning opdoet, pas je direct toe in de eigen praktijk. Je voert namelijk aan de hand van een aantal vragen een cybersecurityanalyse uit binnen jouw organisatie. Tijdens de bijeenkomst, die je zowel fysiek als digitaal kunt bijwonen, ontvang je feedback op je cybersecurityanalyse van medestudenten en de docent. Vanzelfsprekend bestaat er tijdens deze bijeenkomst alle ruimte voor het stellen van vragen.

Leerdoelen
Na afloop van de training is de deelnemer in staat:

  • hacking, cybersecurity en informatiebeveiliging als concepten te definiëren;
  • de belangrijkste trends en ontwikkelingen ten aanzien van hacking, cybersecurity en informatiebeveiliging uiteen te zetten;
  • de wijze waarop organisaties zich kunnen wapenen tegen cyberincidenten uiteen te zetten;
  • de digitale weerbaarheid van organisaties aan de hand van frameworks te toetsen, in te richten en hierover te adviseren;
  • cybersecuritywetgeving (CER, DORA en NIS2) te interpreteren; en
  • als gesprekspartner te kunnen fungeren van specialisten op het gebied van cybersecurity.

Programma

  • E-learning: Cybersecurity (ca. 3 uur)
  • Opdracht: Cybersecurity (ca. 3 uur)
  • Bijeenkomst: Cybersecurity voor auditors (6 uur)

Doelgroep
Je bent werkzaam als internal/operational auditor, interne accountant, controller of risk officer en hou je bezig (of gaat je bezighouden) met het inrichten en/of toetsen van aan cybersecurity gerelateerde onderwerpen, maar hebt hier nog geen of beperkte kennis en/of ervaring mee.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaats bij Ferocia Opleiding en Training in UTRECHT, maar kunnen indien gewenst ook digitaal worden bijgewoond.

Aan de slag met jouw eigen team?
We kunnen dit programma ook in huis voor jouw team organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer deelnemers. Een incompany programma maken we op maat en is direct toepasbaar op de eigen werksituatie. Geen reistijd en waar en wanneer het jou uitkomt. Bovendien kan het financiële voordeel bij grotere groepen oplopen tot 50%.

Cyberdreigingen voor accountants
Startdatum 2 oktober
wo 2 oktober 2024
9:00 - 16:00
Utrecht
Routebeschrijving