Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

3 dagen

Summercourse Audit en Assurance

Een must voor openbaar, intern- en overheidsaccountants

Details
Lengte

3 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 4 september 2024, Putten

Prijs (excl. btw)

€ 2.295 (leden)

€ 2.535 (niet-leden)

PE

18

Dompel jezelf drie dagen onder in interessante onderwerpen rond Audit en Assurance. Begin september organiseert Sijthoff Accountants Academy weer de populaire Summercourse Audit en Assurance. Bespreek onder leiding van dagvoorzitter Marianne van Kimmenade met vakgenoten en gelijkgestemden actuele onderwerpen en laat je verrassen op de prachtige locatie Kasteel de Vanenburg. Uiteraard is voor alles gezorgd: inspirerende docenten, overnachtingen, lekker eten, drinken en volop netwerkmogelijkheden.

Blijf op de hoogte met de Summercourse Audit & Assurance!

De Summercourse Audit & Assurance is dé kans om helemaal bij te blijven in jouw vakgebied. Tijdens deze driedaagse training word je meegenomen door de laatste actualiteiten, verdiep je je kennis met inspirerende workshops gegeven door gerenommeerde sprekers, en ga je in gesprek met vakgenoten.

Programma in het kort

 • Dag 1:
  • Opening door dagvoorzitter Marianne van Kimmende
  • Actualiteiten controle standaarden & fraudepreventie door Martijn Hengeveld (25 jaar ervaring als extern accountant)
  • Innovatiemanagement in de auditpraktijk door Gert Staal
 • Dag 2:
  • Actualiteiten externe verslaggeving (IFRS en NL GAAP) door Dingeman Manschot (docent externe verslaggeving Erasmus Universiteit)
  • Frauderisico's en verslaggevingsplicht accountant door Steef de Vries (financieel forensisch expert)
  • Impactvolle communicatie door Speech Republic
 • Dag 3:
  • Moreel besluitvormingsmodel door Irene Kramer
  • Tuchtrechtspraken accountantskamer door Dirk ter Harmsel

En dat is nog niet alles! Je kunt tijdens de Summercourse ook genieten van een lunch, diner en barbecue. Kortom: drie dagen leerzame en inspirerende bijeenkomsten in een informele sfeer.

Bekijk hier het uitgebreide programma of schrijf je direct in!

Waarom meedoen?

 • Leer van de besten: Ontvang waardevolle inzichten van toonaangevende experts in de accountancywereld.
 • Actueel blijven: Weet jij alles over de nieuwste controle standaarden en externe verslaggeving? In deze training bespreken we de actualiteiten die écht belangrijk zijn voor jouw werk.
 • Fraude bestrijden: Leer alles over de gevaren van fraude en hoe je dit als accountant kunt herkennen en bestrijden.
 • Innovatief zijn: Innovatie is niet alleen voor het bedrijfsleven! Ontdek hoe jij als accountant innovatiemanagement kunt toepassen in jouw praktijk.
 • Effectief communiceren: Maak je impact met krachtige communicatie. In deze workshop leer je hoe je jouw boodschap helder en overtuigend overbrengt.
 • Netwerken: Ontmoet collega-accountants, deel ervaringen en breid je netwerk uit.

Schrijf je nu in voor de Summercourse Audit & Assurance en zorg dat je klaar bent voor de toekomst van de accountancy.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Voor alle accountants die assurance afgeven, (al dan niet vrijwillige of wettelijke) controleopdrachten verrichten, opdrachten uitvoeren anders dan controle van historische financiële informatie. Deze summercourse is geschikt voor alle openbaar accountants, intern- en overheidsaccountants.

Woensdag 4 september 2024

12.00 – 13.30
Ontvangst met lunch, inloop en gelegenheid tot inchecken

Welkom door dagvoorzitter Marianne van Kimmenade

13.30 - 17.00
Actualiteiten controle standaarden - Martijn Hengeveld
Martijn heeft 25 jaar ervaring als extern accountant en bespreekt op interactieve wijze de actualiteiten op het gebied van de controle standaarden en zal hij als expert op het gebeid van fraude en corruptie dit onderwerp niet onbesproken laten.

17.00 - 17.30
Pauze

18.00 - 19.30
Innovatiemanagement - Gert Staal
Gert Staal, specialist op het gebied van innovatie, zal het stokje overnemen van Martijn en een interessante workshop geven over innovatiemanagement. Wat kan innovatie betekenen in de audit praktijk en hoe kan dit jou als auditor helpen?

19.30
Diner en netwerk


Donderdag 5 september 2024

9.00 – 12.30
Actualiteiten Externe Verslaggeving - Dingeman Manschot
Dingeman is docent externe verslaggeving bij de Erasmus Universiteit en specialist op het gebied van IFRS en NL GAAP. Hij is de aangewezen persoon om een praktische wijze inzicht te geven over de actualiteiten binnen de externe verslaggeving.

12.30 – 13.30
Lunch

13.30 – 16.30
Rapporteren over fraude - Steef de Vries
Financieel forensisch expert Steef de Vries geeft een interactieve sessie over de verplichting van accountants om te rapporteren over hun werkzaamheden inzake frauderisico’s gedurende de Wettelijke controle. Het doel is dat je geïnspireerd wordt en met handelingsperspectief terugkeert naar de praktijk.

16.30 – 16.45
Pauze met snack

16.45 – 19.15
Impactvolle communicatie - Speech Republic
Communicatie is onze menselijke superkracht. Het is het middel om jouw plan, idee of aanpak te delen met anderen en hen in beweging te brengen. Welke versterkers kun jij inzetten om jouw impact te vergroten op de momenten dat jij het podium pakt met jouw boodschap, jouw verhaal.

19.15 
BBQ en netwerken/activiteit


Vrijdag 6 september 2024

09.00 – 12.30
Morele besluitvorming - Irene Kramer
Irene Kramer verzorgt een workshop over het NBA moreel besluitvormingsmodel. In de workshop onderzoeken we aan de hand van casussen actuele, ethische vraagstukken rondom oordeels- en besluitvorming.

12.30 – 13.30
Lunch

13.30 – 15.00
Tuchtrechtspraken - Dirk ter Harmsel
Dirk ter Harmsel verzorgt na de lunch het laatste onderdeel van de summercourse Audit en Assurance. Wat als een accountant handelt in strijd met de wet- en regelgeving?  Dirk gaat dieper in op tuchtrechtspraken binnen de accountantskamer.

15.00
Afsluiting

Martijn Hengeveld
Martijn Hengeveld
Is een ervaren extern accountant met meer dan 25 jaar ervaring in de praktijk. Meer info
Gert Staal
Gert Staal
Drs. Gert Staal, is in het dagelijks leven directeur-bestuurder. Meer info
Steef de Vries
Steef de Vries
Steef de Vries MCC FFE
Steef heeft ruim 25 jaar ervaring in het doen van onderzoek naar fraude, corruptie en witwassen. Hij is als financieel forensisch expert verbonden aan het Nederlands Financieel Forensisch Instituut (NFFI). Zijn ervaring deed hij op bij toezichthouders, opsporingsdiensten en in private onderzoeken. Daarbij heeft hij een Mastergraad in organisatiekunde met een specialisatie in organisatiecultuur, gedrag en management van veranderingen. Meer info
Dingeman Manschot
Dingeman Manschot
Partner financial reporting
Dingeman Manschot is partner financial reporting bij het vaktechnisch bureau van Mazars. Dingeman is specialist op het gebied van IFRS en NL GAAP. Daarnaast was hij vanaf 2013 tot en met 2020 lid van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Vanaf 2021 is hij waarnemer namens de NBA bij de vergaderingen van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Voorts is hij als docent externe verslaggeving verbonden aan… Meer info
Irene Kramer
Irene Kramer
Governance & financieel professional
Irene Kramer is een ervaren governance & financieel professional, met ervaring in het for-profit bedrijfsleven (15 jaar Unilever) en bij de publiekrechtelijke not-for-profit Nederlandse beroepsorganisatie van Accountants (13 jaar NBA). Centraal in Irenes loopbaan en bijdragen staan leren en ontwikkelen, en de rol van onderwijs, onderzoek en kennisontwikkeling daarin. Meer info
fallback
Dirk ter Harmsel
Summercourse Audit en Assurance
Startdatum 4 september
wo 4 september 2024
13:00 - 20:00
Putten
do 5 september 2024
8:30 - 19:15
Putten
vr 6 september 2024
8:30 - 15:00
Putten
Routebeschrijving